ילדה בת 12 שלא מקבלת מרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/11/2010 | 09:21 | מאת: Row

הילדה שלי מתנהגת כאילו אני צריכה להסכים לכל מה שהיא רוצה. היא מתנהגת כמו קורבן- ילדת סנדביץ של גירושין "טובים" עם שתי משפחות חדשות ואחים חדשים. היא חושבת שהיא מסתדרת לבד. אינסוף פעמים היא לא חוזרת בזמן מבילוי, חוג או בית ספר ולא מספרת או מבקשת רשות לאחר ומנתקת טלפון נייד או לרוב הסוללה נגמרת "בדיוק" לפני שצריך להודיע שהיא משנה תוכניות. עשיתי איתה אינסוף שיחות הסבר בטוב, במקום שהיא אוהבת. אני מותרת לה ולא לוקחת ממנה את החוגים שלה או שאני מבטלת לה בילויים אבל זה רק מחזק לה את ההרגשה שהיא צודקת והעולם נגדה. אני מרגישה חוסר אונים גדול ולא מצליחה להגיע אליה - הסברתי לה אינסוף פעמים מה אני מרגישה ומדוע זה לא מקובל. היא ממשיכה בשלה. אם כבר היא אומרת לאן היא הולכת זה לא לקבלת רשות. היא מתווכחת ולבסוף עושה את מה שהיא רוצה. בבקשה אשמח לקבל יעוץ מה לעשות. אני מיואשת. היא ילדה חיובית חיכנית שמחה...

19/11/2010 | 00:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בתך בת ה-12 עומדת בפתחה של תקופת הנעורים, וכצפוי בשלב זה, חשוב לעדכן את הכללים והגבולות, ולהתאימם למצב החדש, לצרכים החדשים של המתבגר/ת ולאופי הבילוי הנהוג בקבוצת השווים. עם זאת, גם בגיל ההתבגרות נדרשת משמעת, התחשבות ושיתוף פעולה, כמו גם קבלת מרותו של ההורה. כאשר בתך 'מצפצפת' עליך ויוצאת לבילוי בניגוד להסכמתך, אני תוהה כיצד היא מממנת את הבילוי. כמי שיושבת על ה'ברז', יש לך כוח עצום, וכדאי לנצל אותו לפני שפוגעים בחוגים. ועוד משהו. בתך מנצלת את תחושות האשם שלך, ומפעילה אותך באמצעות תלונות על קיפוח. זכרי שנשק כזה מופעל רק כלפי מי שמתרשם ממנו. אם את מתקשה להיפטר מספקות עצמיים ואשמה, ומרגישה שהם מקשים עליך לבסס עמדה סמכותית, פני להדרכת הורים קצרה אצל פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים