הכנה ללידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/11/2010 | 06:43 | מאת: נעמי

שלום, אני בת 32 אם לילדה בת 3 ונמצאת בהריון בחודש חמישי. הילדה שלי ילדה מקסימה ונבונה, יחד עם זאת קשורה אלי בצורה קיצונית (מאז ומתמיד). היא הולכת לגן עד שעה 13:00 וחוץ מהגן לעולם לא עזבתי אותה עם בבייביסיטר או מטפלת. הפעמים היחידות שנפרדנו היו לסידור קטן והיא נשארה עם אביה. אני מרדימה אותה בלילה ולכך היא רגילה מאז שנולדה (כלמור, אני שוכבת לידה במיטה עד שנרדמת, היא לא מוכנה שאביה ישכב איתה). אני מאוד מפחדת מהיום שבו אצטרך ללדת. מה אעשה? אני מקווה שלא יהיה לי צורך לשהות בבית חולים יותר מ-24 שעות, אך אין לדעת. כיצד להכין אותה לכך? ובכלל היא ילדה מדהימה אבל מאוד קשה לה עם שינויים, האם יש דרך להכין אותה לעתיד לבוא? לעיתים אני מפחדת שעשינו טעות להביא ילד נוסף, אני רוצה שיהיה לה טוב... תודה נעמי

18/11/2010 | 01:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמי, גם לו היית מחוברת לבתך 24 שעות ביממה, כל ימיה, לא היית יכולה לחסוך ממנה מצוקה וסבל, פשוט משום שאתן שתי ישויות נפרדות, עם צרכים ורצונות שונים. את מספרת שלא עזבת את ילדתך אף פעם, ובכך למעשה פעלת בשירות הצרכים או החרדות שלך, מבלי לאפשר לבתך להיעזר ולהתנחם בעזרתו של אדם אחר, למשל אביה. מצב זה הוא - כמובן, כמובן - ניתן לתיקון, ויפה שעה אחת קודם. בעיני, הלידה היא אירוע חגיגי ומשמח, גם בשל העובדה המשמחת שלבתך הגדולה ולאביה תהיה הזדמנות נהדרת לבלות קצת בלעדייך. אני מאמינה שהיא תהיה לגמרי בסדר, וגם אם יהיה לה קצת קשה, היא עשויה לגלות שאפשר לעשות כייף גם עם אבא, גם עם סבתא, ואולי אפילו עם בייביסיטר. לידת אח קטן אינה עוול לילד הגדול, אלא מתנה גדולה. גם אם ייתכנו קנאה וקשיים אחרים, ילדים נהנים בסופו של דבר מההזדמנות לגדול יחד, ולחלוק לאורך השנים את השמחות (וחלילה גם את המכאובים) שמזמנים החיים. אני מציעה לך ללמוד לסמוך על בתך, ועל יכולתה להסתדר בלעדייך. אם את תגלי אמון ביכולותיה, ותשחררי קצת, יצמחו גם בה הכוחות. יש לא מעט ספרי ילדים העוסקים בלידת אח קטן. זו אחת הדרכים להכינה לכך, אך אין בה די. בעיני, כדאי לאפשר לה ולאביה לבסס את היכולת להתנהל יחד, ורצוי להתחיל בכך כבר בימים הקרובים. תני לו לרחוץ, להאכיל ולהשכיב, תוך שאת עושה משהו אחר או יוצאת מהבית. בעוד מספר שבועות, לאחר הלידה, הנוכחות הפעילה של בעלך תהיה מצילת-חיים עבורך, וצריך להכין גם אותו... :-) בהצלחה, ולידה קלה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים