חריקת שיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/11/2010 | 01:45 | מאת: גלי

האם חריקת שיניים - בקרב ילדה בת שנה ו8 חודשים אמורה להדאיג/ מהווה בעיה ריגשית? מדובר בילדה חכמה במיוחד, יודעת לזהות את כל הצבעים, מדברת הכל, מבטאת את עצמה בצורה יוצאת דופן, סופרת עד 20, שרה שירים ללא עזרה וכו' לאחרונה, שמתי לב שהיא חורקת בשיניה מדי פעם בצורה נכרת לעין. במיוחד כשהיא עייפה או עצבנית וזה מדאיג אותי. חשוב לציין, שנולד לה אח, כיום הוא בן 4 חודשים. והיא די מציקה לו, לוקחת לו את צעצועיו, מחטיפה לו וכו' אך יש גם בטויי אהבה כמו: חיבוק ואמירה" אני אוהבת את לביא" (אך עדיין זו היא שמקבלת את מירב תשומת הלב) האם יש סיבה לדאוג? האם לבקש ממנה להפסיק לעשות את זה? אשמח לתשובתך

10/11/2010 | 18:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלי, חריקת שיניים היא תופעה נפוצה מאד, והיא מתרחשת בדר"כ מתוך שינה, אך גם בשעות הערות, ללא מודעות לכך. אצל ילדים ופעוטות, התופעה נפוצה למדי, ובדר"כ חולפת מעצמה, ללא נזק. הקשר בין חריקת שיניים למתח נפשי אינו חד משמעי, ולכן הטיפול בתופעה הופך יותר ויותר "שייך" לרופאי השיניים. כרגע, בגלל גילה הצעיר של בתך, והעובדה שמדובר בשיני חלב, אין צורך בהתייחסות מיוחדת או טיפול. אם אינך שקטה, התייעצי עם רופא שיניים של ילדים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים