בן שנתיים וחצי מתקשה לחלוק בצעצועיו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/11/2010 | 21:07 | מאת: אמא לשניים

שלום, אני יודעת שזה משהו נפוץ ונורמלי אך לא בטוחה איך להגיב. הילד שלי מאד שמח כשחבר מהשכונה / מהגן מגיע אליו אך בכל פעם שמגיע אליו הבייתה הוא קופץ על כל דבר שהחבר נוגע בו ואומר "זה שלי" . אני מבקשת שלא יחטוף, מסבירה שזה שלו אך זה יהיה לא יפה אם לא יתן גם לחבר שבא לשחק. זה לא עוזר ואני חוששת שאם זה יימשך לא ירצו לבוא אליו. האם אני צריכה להכריח אותו לתת את הצעצועים? אשמח לקבל עיצה איך להגיב

06/11/2010 | 21:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, היכולות החברתיות, כמו גם היכולת לווסת דחפים תוקפניים ולהתמודד עם תסכול, עדיין לא מפותחות בגיל שנתיים וחצי, ובדר"כ אינן מאפשרות חליפין חברתיים או משחק משותף כמו שאפשר לראות בגילאים בוגרים יותר. המוטיבציה למפגשים החברתיים בגיל זה היא יותר של האימהות, ופחות של הילדים, ולכן הן גם אלה שצריכות לתווך ולסייע במפגשים הללו, שעלולים להיות נפיצים ודחפיים. אם את רואה שהילד שלך מתעקש ולא מוותר, הניחי לו. היכולת לוותר ולהמתין בתור מגיעה בגיל מבוגר יותר, בכפוף לתהליכי בשילה והתפתחות. כרגע, אפשר לוותר על מפגשים חברתיים ארוכים, ואין להסיק מהתנהגותו על היעדר כישורים חברתיים שיפריעו לו בעתיד. סבלנות... ליאת

06/11/2010 | 23:59 | מאת: אמא לשניים

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים