שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/11/2010 | 20:35 | מאת: deleted

שלום רב, בני בן שנה וחודש ומתעורר מספר פעמים במשך הלילה. האם עלי להאכיל אותו כאשר הוא מתעורר (הנקה) או שיש להרגיל אותו לישון שינה רצופה? אם כן- כיצד מומלץ לעשות זאת? שאלה נוספת:האם כאשר אני משכיבה אותו לישון במהלך היום או בלילה חשוב שאהיה איתו בחדר? בתודה מראש

04/11/2010 | 00:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום, הנה, שאלת ההמשך שלך מספקת את התשובות לשאלות שהעליתי כאן למטה. ולשאלתך - ילד בן שנה כבר אינו זקוק, עקרונית, לארוחות לילה, ומצופה שהוא יישן לילה מלא. לתינוקות (כמו לילדים ומבוגרים) יש כמה מחזורי שינה במהלך הלילה, והם עלולים להתעורר מדי פעם בבכי. אני מציעה לנסות ולהרגיע שלא באמצעות האכלה, כדי לגמול אותו מארוחות הלילה. הישארי קרובה, שקטה ורגועה ליד מיטתו, מבלי להציע את השד. ברוב המקרים הניסיון להרגיע באמצעות ההנקה ממלא את הצורך של האם ופחות משקף את הרעב של התינוק, ולכן אפשר להציע בקבוק מים או הרגעה מילולית קצרה, ולעודד את הילד לחזור לישון. גם במהלך היום, אין צורך להיות עם התינוק בחדר. אפשר להשכיב אותו במיטתו ולעזוב את החדר, זאת כדי שילמד להרגע בכוחות עצמו, ללא תלות בנוכחותך הצמודה. זכרי שלעיתים קרובות, את ההרגלים מהם הכי קשה לנו להיפטר יצרנו בעצמנו, מחוסר מחשבה קדימה. נסי להימנע מיצירת הרגל רע, ויפה שעה אחת קודם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים