מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/10/2010 | 12:39 | מאת: גלית

שלום ליאת, בתי בת ה- 7 סובלת משעירות יתר (בעיקר בגפיים התחתונות). דבר זה מעסיק אותה יתר על המידה.הדבר מתבטא בזה שהיא מבקשת ממני לגלח את רגליה ואף הגענו למצב שהיא ביקשה ממני להסיר את שערותיה בשעווה (למרות שהיא יודעת שזה כואב מאוד). בעלי ואני הגענו למצב שאנחנו לא יודעים כיצד לנהוג במצב זה. מצד אחד כואב לנו עליה שהיא כל כך מתביישת ברגליה השעירות אבל מצד שני זה נראה לנו מוקדם להתחיל בזה. אודה לך אם תוכלי לייעץ לנו כיצד לנהוג במצב עדין זה. גלית

27/10/2010 | 17:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלית, את צודקת. בתך עדיין צעירה מכדי להתחיל להשתעבד לפרוצדורות טיפוח מכאיבות (ומיותרות). ממש כשם שילדות אינן מתאפרות או לא מורשות (תודה לאל!) לעבור ניתוחים אסתטיים, כך גם הורדת השיער מהרגליים נדחית עד לגיל מאוחר יותר. אין לי ספק שבתך אינה היחידה המתמודדת עם פלומת שיער מיותרת על רגליה, ואפשר להזכיר לה זאת, תוך הדגשת מעלותיה וקסמה. כרגע, מאחר והחורף והמכנסיים הארוכים בפתח, אפשר לנשום קצת, ולדחות את הדיון בנושא עד לקיץ הבא. גם זה משהו... חורף נעים ליאת

27/10/2010 | 18:02 | מאת: שירלי קליין

לגלית שלום רב, אני מאוד מזדהה איתכם לגבי הקונלפיקט של מה לעשות במצב כזה. בתי בת התשע שהנה ילדה יפה וחכמה, סובלת גם כן משיעור יתר, וגם אנחנו התלבטנו רבות לגבי העניין. מה עושים ? בכל בחירה יש כאב. אם מחליטים להשאיר, ואם מחליטים למרוט. בקיץ האחרון עשינו יחד טיפול בשעווה, שבו עמדה בגבורה, אך בכאב גדול. אחרי כמה טיפולים היא לא ביקשה עוד. בנוסף חיזקנו אותה ללא הפסקה על הדברים שבהם היא כן טובה ומצליחה.הבחירה היתה קשה ולא פשוטה כלל. ולשאלתך...בכל בחירה יש מחיר. אם הילדה משלמת מחיר חברתי כבד או יש פגיעה בדימוי העצמי שלה (שאותו אנו "סוחבים" עד שארית חיינו), הייתי שוקלת לפנות לאשת מקצוע כמו קוסמטיקאית, שתסייע לכם בתהליך ותייעץ לכם מה לעשות (יכול להיות שהילדה תקבל את עמדתה של אשת מקצוע שתאמר לה שהיא עדיין צעירה מידי.). בד בבד עליכם לבדוק איזה נפח תופס המראה החיצוני שלה בחייה, האם רק השיעור ברגלים מפריע לה ? וכמה היא אוהבת את המראה שלה ? . כמו-כן יש צורך להראות לה שאין אדם שהוא מושלם, (זה חלק מהיחודיות ומהיופי שלנו) , ולחזק אצלה את התכונות הטובות שבה. ליבי איתכם - בהצלחה שירלי קליין

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים