בעיות עם בריחת קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/10/2010 | 21:59 | מאת: מרב

שלום ליאת, לבתי המקסימה בת ה- 4, בורח לפעמים קקי בתחתונים. היא נגמלה לפני כשנה בקלות, ולפני כחדשיים גם נגמלה בלילה. לפני שנגמלה ביום היינו בטיפול של מרפאה בעיסוק בגלל הפרעה בוויסות חושי, כשאחד הסימפטומים היה שהיא לא רצתה להחליף חיתול מלוכלך בקקי. הדיאטה הסנסורית עזרה מאד. לפני שלושה חדשים עשינו טבלת חיזוקים במשך שבועיים, עם מתנה קטנה בכל יום נקי ומתנה גדולה בסוף שבוע שהיה נקי. היה שיפור גדול, אבל לאחרונה שוב יש המון פספוסים. לפעמים אלה רק מריחות קטנות, ולפעמים היא ממאנת להחליף ולהתנקות. האם מדובר באנקופרזיס? איך לדעתך כדאי להתייחס? תודה מראש

25/10/2010 | 00:31 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, אם נשללה כל בעיה רפואית, הרי שההצטאות אכן יכולה להיות קשורה לאספקטים רגשיים שחשוב לנסות ולהבינם.אני מציעה להגיע להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני, שיוכל להנחות אתכם כיצד לגבש דרכי תגובה מתאימות, שלא יחריפו את התופעה אף יותר. אני מודעת לכך שבעיה זו מאתגרת מאד את גבולות הסבלנות של ההורה, ולכן לפעמים קשה מאד להתגבר על כך ללא עזרה. מעודדת אותך להתחיל, ועד אז להימנע מכעס או לעג, ולהשתדל לסייע לה לרכוש מיומנות טובה של החלפת תחתונים עצמאית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים