חוסר שליטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/10/2010 | 09:42 | מאת: אוריה

מה עושים שיש ילדה בת 12 שמוציאה אותי מדעתי אין יום שיכול לעבור איתה בשלום כול הזמן כועסת מתמרדת שולטת בוכה אין כבר חסר עונים יש לה אח בן 4 שהיא מקנא בו בצורה לא נורמלית כמה שאני מדברת איתה לא עוזר לי מה עושים

18/10/2010 | 23:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אוריה, בתך הגיעה לגיל ההתבגרות (המוקדם אמנם!) המתאפיין בסערות רגשיות ועוצמה תגובתית גבוהה. מתבגרים (בנות עושות זאת מוקדם מהבנים) יכולים להיות דעתנים מאד, לוחמניים - בעיקר סביב סוגיות של עצמאות ופרטיות - ומרדנים גדולים. הורים שמצליחים להבין בזמן את הדינמיקה הזו, ולהתאים את עצמם לשינוי שחל אצל הילדים שגדלו, מרוויחים סוג חדש של יחסים בבית, המתאפיינים בכבוד הדדי ואפילו חברות קרובה. עם זאת, גם ההורים הסבלניים ביותר, עלולים למצוא את עצמם במצבי מאבק וקונפליקט, ורצוי לעשות מאמץ לא לצאת מהדעת ולא לאבד שליטה. אפשר לעשות זאת בעזרת ספרי הדרכה שעוסקים בגיל הזה, בעזרת איש מקצוע שיוכל להדריך אתכם, וגם בעזרת סבלנות, אהבה ורצון טוב. נסי לא לבטל את רגשותיה של בתך, להקשיב לה ברצינות, ולהכיר בתחושות הקנאה שלה, גם אם הן נראות לך בלתי הגיוניות. אחרי הכל, כך היא מרגישה, וחשוב לתת לזה הד ותוקף. את כנראה לא היחידה שמרגישה לעיתים חוסר אונים מול ילדה מתבגרת, ולפעמים הידיעה שאת לא לבד עוזרת קצת גם היא... זה יעבור ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים