הילד איים על הבייביסיטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/10/2010 | 22:18 | מאת: אמא

בני בן 7.5 היה עם בייביסיטר במשך שעה בלבד, עם אחיו בן 9 ותינוק. כשהבייביסיטר ביקשה מהם ללכת לישון, הילד הוציא סכין ואיים. והבייביסיטר התקשרה בוכה ובהיסטריה. בביתינו אין אלימות וגם הילד לא אלים, ואני בטוהה שהוא עקב פער רגשי לגילו הוא לא הבין את משמעות הדברים.ומבחינתו זה היה הצגה מצחיקה. מקרים נוספים מעידים על חוסר שיקול דעת זה שהוא נוטה להשתולל דווקא כשהורים באים לקחת את חבריו. כמובן שנשארת חוויה שלילית ביחס להורים. גם באופן כללי הוא רעשן ואנרגטי, אך איתי הוא הרבה יותר רגוע ובשליטה. ברור לי מעל לכל ספק שצריך יעוץ משפחתי וטיפול התנהגותי. אך נכון לרגע זה במיידי אין לי מושג מה לעשות איתו, שוב להעניש. כרגע אני בחרתי בשתיקה לחלוטין, לא מדברת איתו. ברור שהמעשה היה מאד חמור, מה לעשות? אמא מיואשת !!!!!

13/10/2010 | 15:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני מסכימה מאד עם ההחלטה לפנות לעזרה, שכן ההתנהגות שאת מתארת קיצונית ומפחידה. אני מאמינה בכל לבי לכך שבנך לא התכוון לפגוע ממשית בנערה, אך סבורה שהתנהגות מקצינה כזו עלולה לסבך אותו מאד ואף לסכן אותו (פיזית!) בהקשרים אחרים. כרגע, אני חושבת שפעלת נכון כשבחרת לשתוק. לפעמים השתיקה מאותתת גם לילד שמשהו חריג מאד קרה, ושאת לוקחת לעצמך זמן לחשיבה. תוכלי לומר לו (עכשיו, כשנרגעת קצת) שאת מרגישה שנחצה כאן קו אדום, ולכן את חושבת שהגיע הזמן לפנות ולקבל עזרה מפסיכולוג ילדים, כי את באמת באמת דואגת. הודיעי לו שיהיה עליו להתנצל בפני הנערה ששמרה עליו, ולעשות כל שביכולתו כדי להרגיעה. מעבר לכך, אני מעודדת אותך לפנות ולקבל הדרכה, וללמוד דרכים יעילות להפעלת סמכות. נדמה לי שגם בנך, בהתנהגותו מרחיקת הלכת, מבקש זאת ממך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים