קשיי הסתגלות לגן - בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/10/2010 | 13:37 | מאת: דקלה

לבתי בת ה-3 יש קשיי הסתגלות לגן החדש , היא באה ממסגרת של 14 ילדים לגן של 35 ילדים , היא בוכה בבוקר שאנחנו שמים אותה וגם במשך היום לסירוגין , היא לא משחקת עם ילדים אחרים ולא משתתפת רק הולכת אחרי המטפלות , היא גם לא אוכלת במשך היום ומגיעה הבייתה רעבה מאוד, בתקופת החגים השארנו אותה חצי יום ומה-3.10 היא יום שלם עד 15:40 , הצוות של הגן כל הזמן מתלוננים ומאוד מייאשים , הפגשנו אותה פעמיים עם ילד מהגן והם שיחקו מאוד יפה אבל בגן לא , אני כבר מיואשת ולא יודעת איך לעזור לבתי? חשוב לציין שיש טיפה שיפור מבחינת הבכי במשך היום. בבקשה את עזרתכם

11/10/2010 | 19:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דקלה, יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להסתגל, וזה יכול להיות מסיבות שונות. לפעמים זה משהו במזג של הילד, ולפעמים זה משהו שקשור ביחסים עם ההורה (קשיי נפרדות; אמביוולנטיות של ההורה עצמו כלפי הפרידה). לפעמים, אומר בזהירות, גם איכויות הגן והצוות עלולות להשפיע על יכולתו של הילד להרגיש נוח ולבטוח. כרגע, אם את מתעקשת על המסגרת הזאת, נסי לקצר את הימים ולקחת אותה בצהריים הביתה, כדי להקל גם על הילדה וגם על הצוות. לפעמים זה עוזר. אשמח להתעדכן בהמשך ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים