עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/10/2010 | 10:07 | מאת: אמא מודאגת

אני אמא לילדה מאומצת בת 10,(היא מאומצת מגיל 1.8)בימים האחרונים אני מזהה אצל הבת שלי סימני מצוקה,היא מדברת הרבה מאוד על המוות,ברצוני לציין שהבת שלי בגיל צעיר היתה מלאה ביטחון,שמחת חיים,ילדה מאוד חכמה,ותמיד שידרה עמוד שדרה. מאז ביה"ס לאט-לאט הכל דאך,היום היא בכיתה ה והמצב ממש מדאיג אותי,היא כל הזמן אומרת שהיא-0,שהיא שמנה ומכוערת,(דבר שהוא לא נכון)שאף אחד לא אוהב אותה ,והיא רוצה לקחת מספריים ולגזור את הוריד. כבר היום ניסיתי ליצור קשר אם פסיכולוגי אך לצערי זמן ההמתנה הוא 10 חודשים,אבקש בדחיפות עזרה ראשונה מה עלי לעשות?

06/10/2010 | 02:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני מניחה שדיברת עם המרפאה הציבורית של משרד הבריאות, שם התורים באמת ממושכים מאד. אני רוצה להזכיר גם את האופציה של טיפול פסיכולוגי דרך קופת חולים, שאמנם עולה כסף, אך המחיר נמוך יחסית. אופציה נוספת זה לפנות ליועצת ביה"ס ופסיכולוגית ביה"ס, ולבקש להיעזר במשאבים העומדים לרשות ביה"ס, כמו טיפול באמנות/מוסיקה או דרמה. אני משערת שבקרוב תקבלו זימון לפגישת אבחון ראשונית במרפאה (לשיחת האבחון הראשונה לא ממתינים כ"כ הרבה), ויתכן שהם יעריכו אחרת את מידת הדחיפות כאשר ידעו את כל הפרטים, ויקדימו את הטיפול עצמו. ללחוץ קצת, גם לא יזיק. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים