איך עלי לפרש את התנהגות הבת שלי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2010 | 22:33 | מאת: הסמויה

ילדה בת 5.5 עליזה מאושרת צוחקת משתוללת ופלפלית.נחשבת לשובבה של המשפחה. לעתים לא מקשיבה לנו, צריך לבקש הרבה פעמים ולפעמים לצעוק, ילדת סנדביץ שלפעמים מציקה לאחיה ואחותה. נמצאת בצהרון יחד עם עוד 6 בנות (חברות מהגן ואחיותיהן מבית הספר) בבית של אשה שגם בעלה הפנסיונר עוזר וגם ילדיה הגדולים שלעתים מגיעים לבקר גם משחקים עם הבנות. בעלת הצהרון זימנה אותי לשיחה. מבין כל הבנות בצהרון רק שלי שואלת את הגברים שגרים בבית בו יש את הצהרון אם יש להם בולבול, "נדבקת" אליהם (בעלת הצהרון עשתה חוק שאין יותר חיבוקים ונשיקות אלא רק כיפים),נתנה לילדה אחת נשיקה על השפתיים (לפעמים אני נותנת להם נשיקה כזו שנפרדים בבוקר)ברח לה קצת פיפי יום אחד, בתחילת השנה היא אמרה לבעלת הצהרון שרצתה לחבק אותה "אל תגעי בי", היא ניסתה להכניס אצבע לטוסיק של בעלה של בעלת הצהרון (מעל הבגדים כמובן)ולטענתה זה קרה כמה פעמים. ניסיתי דרך חידות ומשחקים לשאול אותה שאלות שאולי ירמזו אם מישהו נגע בה או איפה יכלה לראות את זה אבל לא גיליתי משהו.במקרה ראיתי הודעה שכתבתי באחד הפורומים שכתבתי כשהיא היתה בת 3 ואז סיפרתי שהיא חזרה מהגן ואמרה שאחד הילדים נתן לה מכה בפות. ששאלנו אותה איך זה קרה היא הראתה סתם מכה וחשבנו שאולי תוך כדי משחק זה קרה בלי כוונה. אני כבר לא זוכרת אם דברנו אז עם הגננת או לא אבל אם לא הייתי נתקלת בהודעה הזו ששלחתי לפני שנים לא הייתי זוכרת את זה בכלל. אולי זה קשור, אולי זה משהו שהילדה מגוללת במחשבותיה מאז. חייבת לציין שהיא לא נותנת לאף אחד לרחוץ אותה בפות. בכל הגוף אפשר לעזור לה אבל בפות רק היא כי לפעמים זה אדום ושורף לה. קרם היא מרשה לי למרוח כשזה אדום ושורף לה אבל לרחוץ אותה שם היא לא מרשה ואני לא זוכרת מאיזה גיל זה. דבר נוסף- באחד מנסיונות הברור שלי היא שאלה אותי אם כשהיא נולדה היה לה בולבול או פות. היא אמרה שהיא היתה רוצה שיהיה לה בולבול ושהיא תיוולד אחרונה מבין הילדים כדי שהיא תהיה הכי קטנה ותהיה הכי הרבה זמן בלול. לא יודעת אם זה קשור או לא ואם זה מקנאה או לא. אשמח לקבל את עצתכם.

06/10/2010 | 00:28 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, גם לי קשה, מכאן, להבין עד הסוף את ההתנהגות של בתך, ולהעריך האם חוותה פגיעה מינית כלשהי, או שמדובר בסקרנות מינית או מודעות מוגברת לנושא. מפאת רגישותו של העניין, ומה שנראה כמו הצפה מינית, אולי שווה להתייעץ עם פסיכולוגית ילדים קלינית, שתוכל לפגוש את הילדה ולברר בעזרת כלים מקצועיים את האפשרות הזו. בכל מקרה, אני ממליצה מאד לשוחח עם הילדה, ולחדד עבורה את כללי ההתנהגות הנוגעים למרחב אישי ולצנעת איברי הגוף האינטימיים, בעיקר כשמדובר באנשים זרים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים