חרדות אצל ילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/10/2010 | 20:20 | מאת: רונית

בני בן ה 5.5 סובל בשבועות האחרונים מחרדות לפני השינה. בהתחלה הספיק שישבנו לידו כ 5 דקות לפני השינה . בימים האחרונים לאחר שעוזבים את מיטתו הוא קם וניגש אלינו בדמעות שיש לו מחשבות רעות והוא לא יודע איך להפטר מהן ורק לאחר שכנוע מסכים לחזור למיטתו כאשר אחד מאיתנו ניגש אליו כל 5 דקות לנשיקה, עד שנרדם. כמו כן ב 3 הלילות האחרונים מתעורר בבכי וחרדה באמצע הלילה ומבקש שנשב לידו עקב מחשבות רעות, ולוקח לו עד שעה להרדם חזרה עם מעורבות שלנו. פנינו ליעוץ מקצועי, אך נקבעה לנו פגישה לשבוע הבא. בנתיים אנחנו חסרי אונים כיצד לנהוג? תודה

05/10/2010 | 00:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רונית, יופי שפניתם להתייעצות. עד אז, אני מציעה להישאר זמינים מצד אחד, אך גם ענייניים ורגועים מצד שני, ולא נסחפים אל תוך החרדה שלו. העובדה שאתם מתעקשים על זמינות מעט מרוחקת, וניגשים מדי פעם, נכונה בעיני, ומשדרת מסר של "הכל בסדר, אנחנו שומרים ומגינים עליך גם ממרחק מה, וסומכים עליך שתצליח להירגע בכוחות עצמך. למרות האמור כאן, במצבים של הצפה חרדתית, לא נורא אם למשך מס' ימים תהיו קרובים יותר, זמינים יותר ופתוחים לשיחה על מה שמטריד אותו. מקווה שתקבלו הדרכה בהקדם, ותחזרו לשגרה מהר בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים