אי שליטה על צואה בגיל שמונה שנים.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/10/2010 | 22:26 | מאת: שירה

ביתי בת שמונה שנים.למעשה אף פעם לא נגמלה לחלוטין מעשיית צרכים (קקי). הדבר בא לידי ביטוי בהתרוקנויות חוזרות ונישנות בתחתונים אשר אני מתייחסת אליהם כבר כמו אל חיתולים וזורקת לפח.הדבר בא בתקופות או בגלים. תקופות רעות של מספר חודשים קשים ותקופות טובות של התרוקנות רגילה בשרותים ,גם כן למספר שבועות עד חודשים.התקופה האחרונה הטובה היתה של שלושה וחצי חודשים ולצערי כשהחלו הלימודים שוב יציאות בתחתונים.שמתי לב שבהמלך השנה בתקופת הלימודים היציאות ברובן בתחתונים וכאשר מתקרב הקיץ ובמהלך החופש הגדול היציאות בשרותים. כמובן שאני מתגמלת אותה על כל יציאה בשרותים ומעודדת אותה.שאלתי היא מה לעשות על מנת להחזירה מהר לרוטינה ולהרגלים של הקיץ(לא יציאה של כל יום אך לא בתחתונים)וכיצד לשמר את ההרגל של יציאה בשרותים כאשר מצליחים לעלות על הדרך הטובה. ביתי לא מוכנה לשבת כל יום בשעה קבועה על האסלה לפרק זמן קבוע כפי שהמליץ הרופא ולא משתפת פעולה.ולמעשה כפי שמתחילה תקופה טובה כך היא נגמרת ואני לא יודעת למה. אני לא יודעת מה גורם לה לעשות בשרותים ומה בתחתונים. כעת המצב בכי רע ואין לה שליטה כלל על הספינקטר. הצואה יוצאת רכה מאוד ללא שליטה ויש צורך להחליף תחתונים (ולזרוק) מספר פעמים ביום.ייתכן שיש "גוש חוסם" ויציאות רכות פשוט "עוקפות "אותו ויוצאות החוצה.היינו אצל גסטרו ילדים אשר שלל בעיה אורגנית ולדעתו הבעיה פסיכולוגית. כיצד פותרים בעיה חמורה זו והאם יש פסיכולוג/ית ילדים המומחה לבעיה כמו זו.

04/10/2010 | 15:09 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, הבעיה שאת מתארת נקראת בשפה המקצועית "אנקופרזיס", ואני ממליצה לך להקליד את המונח בגוגל ולקרוא קצת באתרים העוסקים בנושא. כמו שודאי תלמדי שם, מדובר בבעייה עם מרכיב פסיכולוגי חזק, המחריפה לעיתים עד כדי התפתחותו של מאבק כוחות בין הילד להוריו. הטיפול בבעיה זו מתמקד בתקשורת המשפחתית, ובהדרכת ההורים כיצד להימנע משיפוטיות וביקורת (זה קשה נורא, אני יודעת!) , כדי לא ליצור פגיעה בתפיסה העצמית של הילד. כל פסיכולוג ילדים קליני יכול לטפל באנקופרזיס ואני ממליצה לך מאד להגיע להתייעצות ולהיעזר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים