ביעותי לילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/09/2010 | 11:21 | מאת: מירב

שלום, בני התחיל השנה כיתה א' ונראה שהוא משתלב נהדר הן מבחינת הלימודים והן מבחינה חברתית, הוא חוזר נינוח ומבסוט מביה"ס ואף רכש לעצמו חברים חדשים די מהר. מהשבוע השני של שנת הלימודים ועד עכשיו בכל לילה שעה-שעתיים אחרי הרדמותו הוא מתעורר בבכי מאוד היסטרי, צועק דברים לא מובנים, קופץ במיטה ממקום למקום , לעיתים עובר לסלון/לחדר שלנו כמו סהרורי ורק לאחר מספר דקות נרגע וחוזר לישון ובבוקר לא זוכר כלום. קראתי על כך שתופעה זו נקראית ביעותי לילה. האם יש צורך לטפל בכך / האם יש משהו לעשות להבין מדוע זה קורה או מה בדיוק עובר עליו ? אודה על התייחסותך

26/09/2010 | 12:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירב, איני מומחית גדולה בענייני שינה, וכל ידיעותי בתחום זה נשענות על מה שלמדתי ממורי פרופ' אבי שדה, שעוסק וכותב הרבה מאד בתחום השינה. למיטב ידיעתי, אין כל צורך לטפל בתופעה זו, ואין לה השפעות על חיי העירות הנפשיים של הילד. ממליצה לך לחפש התייחסויות של אבי שדה לנושא זה, למשל כאן - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=747&aId=41784 חלומות פז ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים