שקרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/09/2010 | 21:29 | מאת: דניאלה

ליאת שלום, בתי בת תשע. לפני מס' ימים חזרה עם סיפור שמישהו עצר אותה ואת חברה שלה ברחוב ניסה להפשיט את החברה שלה ולה נתן מכה. אח"כ שינתה גירסא שהיא שמעה שניסו לעשות את זה לחברה שלה אבל לה הוא נתן מכה. אינני יודעת אם הסיפור נכון, היא המשיכה מיד בעיסוקיה ללא שהראתה שום התנהגות טרומאתית. זו לא פעם ראשונה שהיא מספרת סיפור שלעיתים יש לו בסיס אך היא מוסיפה לו תיבלון משלה. הרבה פעמים אני שואלת אותה אם זה באמת קרה או רק בחוויה שלה והיא עונה לפה או לפה. במקרה הזה, היא המשיכה לטעון בביטחון שאכן הדבר ככה. אני לא מאמינה לה יש לי הרגשה שהיא נגררה אחרי סיפור שחברה שלה סיפרה. בין היתר היא גם סיפרה לכולם ומיד הגיעו עשרות טלפונים של הורים מודאגים... החלטתי להניח לנושא ולא להזכירו יותר, האם אני עושה נכון ? האם הילדה זקוקה לטיפול ? האם זה נובע מהצורך בתשומת לב ? ד"א זו ילדה עם ADD ... תודה!!!!!

19/09/2010 | 19:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דניאלה, בגלל חומרת העניין, הייתי מעדיפה להתייחס אליו ברצינות גמורה, ולא להניח לנושא עד שתהיי משוכנעת במאה אחוז שהוא בדייה. הייתי לוקחת את שתי הילדות למשטרה, לתשאול אצל חוקרת ילדים, ומשאירה להם להחליט אם הסיפר אמין או לא. בברכה ליאת

19/09/2010 | 20:10 | מאת: דניאלה

הסיפור בטוח בדיה. ביקשתי מאחותה שתבדוק איתה את הנושא ולה היא סיפרה שהיא המציאה את הסיפור כי אותה חברה השאירה אותה לבד והיא נבהלה... דיברתי איתה על ההתנהגות שלה ועל זה שאני יודעת שהסיפור אינו נכון ושאני מבינה שהוא נבע מהפחד אבל לסיפור כזה יש השלכות וכו' וכו' והיא הקשיבה, אך לא הודתה בשקר. ד"א דיברתי עם ההורים של הילדה השניה והדברים כמובן לא קרו...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים