היפר אקטיבי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/09/2010 | 17:37 | מאת: בועז

שלום, מדובר בילד בן 6 שהתחיל כתה א. ילד מאד חברותי, חכם ומהיר תפיסה (אני לא אובייקטיבי..). הילד לא נח לרגע, תמיד מנסה לבדוק גבולות, תמיד ינסה לעשות דברים אסורים אפילו במחיר של עונש. בזמן השינה חייב לעשות "הצגות" ולהשתולל אפילו אם מאד עייף. ברגע שמחליט ששיגע את ההורים מספיק, נרדם תוך שנייה. כמובן אין כאן מקום להביא תמונה כוללת - הוא כן יכול להתרכז במשחק לוח או משחק מחשב. מעוניין בעצה איך להתמודד ובהמלצה על פסיכולוג מתאים באזור המרכז. תודה.

13/09/2010 | 00:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום בועז, ההחלטה מיהו ילד 'היפר-אקטיבי' אינה שרירותית. היא תלויה במידה רבה ביכולת של הסביבה להכיל את הטמפרמנט שלו. לצורך אבחנה מבדלת (הפרעה ממקור אורגני או בעיית גבולות, או שתיהן) אכן נדרשת לעיתים עין מקצועית, והדרכת הורים. כרגע, העצה הטובה ביותר שאני יכולה לחשוב עליה, זה ללמוד איך להציב את הגבולות כך שלא יהיה פיתוי רב לחצותם. התיאור הקצר מאד שלך מעלה 'ניחוח' של בעיית גבולות, ובעיה זו הופכת אקוטית בנוכחותה של הפרעת קשב עם תנועתיות יתר. כדי לא לדחוק את בנך לעמדת ה'ילד הרע', מוטב לעצור אותו לפני מעשה, ולא לאפשר לו לשגע אתכם. אני ממליצה מאד על הדרכת הורים ממוקדת, שתקצר עבורכם את התהליך, ותסייע לכם להימנע מלהגיע ל'קצוות'. כל פסיכולוג ילדים קליני יוכל לסייע לכם בעניין זה. את תכתוב באיזה אזור בארץ אתם גרים, אולי אוכל לסייע בהמלצה למייל הפרטי. בהצלחה ליאת

13/09/2010 | 11:10 | מאת: בועז

שלום ליאת , אנחנו גרים בהרצליה, אשמח לקבל המלצה. תודה.

14/09/2010 | 07:57 | מאת: ליאורה

שלום גם לי יש ילד בן 7 (כתה א) עם תסמינים דומים, הוא נימצא בקבוצת ספורט בבית חולים מאיר ומאז אנחנו רואים שיפור הדרגתי בעיקר לפני השינה. כאמא אני ממליצה שתבדוק את הקבוצה ניתן לפנות ליעל בטלפון - 09-7471076 גם אם משאירים לה הודעה היא חוזררת בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים