הילדה שואלת למה אין לה חברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/09/2010 | 15:10 | מאת: ריקי

בתי בת ה-7.5 חזרה היום מבית הספר ושאלה למה רק לה אין חברים? אתמול שיחקה עם ילדים בהפסקות וכך גם היה בשנה שעברה אך היא עדיין מרגישה שאין לה חברים. היא לא נפגשת עם חברות אחרי הצהריים אבל אם קורה מפגש אקראי בבריכה עם חברה הן מסתדרות נהדר. אני יודעת שלעיתים היא לא נעימה ובקושי מחייכת ולרוב מעדיפה להיות עם קטנים ממנה כדי שתוכל להיות בשליטה, אבל אין לי מושג מה קורה בבית הספר וקורע אותי לשמוע שהיא מרגישה כך. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה? האם עלי פשוט לתת לה להסתדר או שעלי לקחת אותה לטיפול כלשהו. אודה על תשובתך המהירה

07/09/2010 | 02:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ריקי, לא לגמרי הבנתי, האם גם בשנה שעברה היא חוותה בדידות חברתית, או שזה משהו שהתעורר עתה, עם פתיחת השנה. איני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת שהיא לפעמים לא נעימה, ובעיני, חשוב מאד לאתר מהי ההתנהגות הבעייתית שיכולה לעורר דחייה או התעלמות ממנה. בכל מקרה, אפשר לנסות לעודד וליזום מפגשים של "אחד על אחד" בשעות אחה"צ, להזמין חברות או להתארח, לעודד הליכה למסגרות חברתיות כמו חוגים או תנועת נוער, ובמקרה הצורך להיעזר בגורמים מתוך ביה"ס, שיכולים לסייע. אם מדובר בבעייה מתמידה ועקבית, שווה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, ולשקול התערבות, או במסגרת טיפול פרטני, או טיפול קבוצתי לילדים עם קשיים חברתיים. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים