משחקי דמיון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/08/2010 | 20:07 | מאת: אלישבע

שלום רב, יש לי ילדה בת 4, חכמה ומקסימה. היא כל הזמן רוצה לשחק איתי במשחקי דמיון עם כל מיני דמויות שהיא ממציאה, ולי אין סבלנות בשביל זה. האם את חושבת שזה עושה אותי לאמא לא טובה? האם לפי דעתך אני צריכה להכריח את עצמי, ואם כן האם יש לך עצה בשבילי איך?

31/08/2010 | 23:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלישבע, משחקי דמיון הם חלק מעולמם של בני ארבע, ויש להם תפקיד התפתחותי רב ערך. למרות חשיבותו של המשחק הדרמטי הדמיוני, עבור אנשים מבוגרים הוא עלול להיחוות כמטרד או כביטול זמן, ואינך צריכה לחוש אשמה בשל כך. אם אינך נהנית מהמשחק המשותף עם בתך, דאגי שתימצא (גם בשעות אחה"צ) עם ילדים בני גילה, ובזמן שלכן, הזמיני אותה לפעילות משותפת שתהנה גם אותך. מה את אומרת? ליאת

01/09/2010 | 11:52 | מאת: אלישבע

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים