אבחון שלא הושלם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/08/2010 | 01:19 | מאת: סבתא אוהבת

נכסי בן שבע וחצי, מאז עלייתו לכיתה א' חלה נסיגה משמעותית בהתנהגותו, הוא מסרב לדבר ולשתף פעולה בבית הספר. לקחנו את הילד לאבחון התנהגותי אך כיוון שלא ענה לשאלות המאבחנת האבחון לא הושלם. למרות זאת ביתי נאלצה לשלם 1500ש"ח. שאלתי, האם יש לקחת את הילד לפסיכיאטר? ואם ידוע לך האם ניתן לגבות סכום מלא עבור אבחון שלא הושלם.

27/08/2010 | 16:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב לך, סבתא אוהבת, אינני יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת "אבחון התנהגותי". לא ברור לי באיזה סוג של אבחון מדובר. כל אבחון מחייב מידה סבירה של שיתוף פעולה מצד הנבחן, וכשמדובר בילדים, בעיקר ילדים עם קשיי קשב או בעיות התנהגות, לפעמים האבחון מתפרש על מספר פגישות, או שהמאבחן מבסס את חוות הדעת שלו על סמך המידע שהצליח לקבל בבפגישה/פגישות שהתקיימו, גם אם המידע אינו שלם. מאחר ועלות האבחון השלם יכולה להגיע גם ל-4000 ש"ח (לרוב פחות, אך לפעמים יותר), לא בטוח שהסכום אותו שילמתם הוא אכן מלא. בכל מקרה, ההצדקה לביקור אצל פסיכיאטר ילדים קיימת אם עולה חשד להפרעה נפשית/רגשית/הפרעת קשב וריכוז או בעיות התנהגות קשות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים