הצילו..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/08/2010 | 23:22 | מאת: תקווה

יש לי ילד בן 6 שעושה לנו ביה"ס, ולו יש אח גדול בן 11 שנמצא איתו דיי הרבה זמן ואף שומר עליו מדי פעם.. הם יכולים להיות חברים הכי טובים ומצד שני, הבן הקטן מציק לו נורא: הוא פיתח מין צחוק מרושע כזה.. צוחק על חברים, לא מקשיב לנו (לי ולאחיו) כמעט בכלל, אין דבר כזה "לא" בלקסיקון, מפריע לו במשחקי המחשב וכו'. השעות הכי קשות זה בערב כאשר צריך להתקלח ולישון הוא תמיד רוצה שהאח הגדול יתקלח ראשון אם לא הוא לא הולך,ואז מתחילים המריבות. כנ"ל לגבי השינה הוא רוצה לשון שהאח הבכור הולך לישון (שזה לא מתאים בכלל מבחינת הגיל..)ואם הם נשכבים ביחד לישון אז הקטן פשוט לא מרפה ומציק לאח הבכור בלי סוף ואז יש הרבה צעקות בבית מבחינתי ומבני הגדול, הפרדות בינהם, עונשים ופשוט כלום לא עוזר...(בעלי עובד המון שעות וכמעט אינו בבית)..כבר לא כיף להיות בבית כל הזמן מריבות ועצבים בגלל הילד הקטן. למרות שאני כאמא שחוזרת מהעבודה ונותנת תשומת לב כמה שאני יכולה אבל אני לא יכולה לתת תשומת לב 24 שעות ביממה..אנא עזרו לנו מהר אנחנו מתמוטטים כבר..

27/08/2010 | 16:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תקווה, נשמע באמת לא פשוט, אך בהחלט אפשר (וצריך) להתגייס לשינוי. בנך הצעיר אינו ילד רע, אבל הוא למד שהוא זה שמנהל את העניינים בבית. זה קורה מסיבה פשוטה: אתם פשוט מאפשרים לו זאת. את אומרת שבנך אינו מגיב למילה "לא", וזה כנראה הסימן לכך שהגיע הזמן להפסיק לדבר ולהתחיל לפעול. ילדים זקוקים מאד למבוגר סמכותי בחייהם, שיכתיב את סדרי הבית והיום. א?ת זו שצריכה להכתיב מתי יתקלח ויילך לישון, ואת יכולה לאפשר לו את הבחירה אם לעשות זאת בנעימים ומתוך שיתוף פעולה, או בכוח, למרות התנגדותו. כמובן שאיני מתכוונת לפעולות אלימות, אך בהחלט לפעולות נחושות ותקיפות. לגבי המריבות בין האחים, אני ממליצה לך מאד לסלק את עצמך מהסיטואציה בכל פעם שזה מתחיל, מבלי להיות שופטת/מגוננת/מטיפה וכד'. האח הגדול הוא מספיק גדול כדי להגן על עצמו מההצקות. תני להם להסתדר, גם אם הצעקות יגברו. בכל פעם שמתחילה מריבה, זוזי לחדר אחר, ואל תעשי דבר. במידת הצורך תוכלי לומר (פעם אחת בלבד) "אני סומכת עליכם שתסתדרו". הניסיון מלמד שגישה כזו מפחיתה את המריבות למינימום. אם את חוששת שתתקשי לעמוד בהמלצות אלו בכוחות עצמך, פני לשתיים-שלוש פגישות הדרכה אצל פסיכולוג ילדים קליני. בהצלחה ליאת

27/08/2010 | 18:48 | מאת: תקווה

המריבות שלהם הם (בין הילדים) אלימות? גם לא להתערב? ועוד משהו אנחנו כן קובעים בבית יש לנו סדר יום קבוע כבר שנים אבל מכיוון שהקטן רואה את הגדול הולך להתקלח/לישון אחריו הוא רוצה גם ומשבש את סדר היום ואז מתחיל להיות לא כזה נעים בבית...(רציתי לציין שהקטן ילד מדהים, הוא חמוד ושובה ללבות אבל חל בו שינוי אולי כתוצאה מבגרות מסוימת שמאד מאד מעיקה במיוחד כשהם ביחד..כשקטן לבד הוא מקסים אבל עם האח הגדול....קשה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים