ילד בן 6.5 מקלל ומשתמש בידיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2010 | 06:23 | מאת: גל

בני עולה לכיתה א, עד לפני כשנתיים היה ממש מלאך, ומאז עברנו דירה ונולדה אחות קטנה. מעליו יש שני מתבגרים שרבים רוב הזמן מכים האחד את השני וכמובן לצערי מקללים. גם הוא כעת בדרכם, מה עושים?

22/08/2010 | 23:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גל, שתי שורות קצרות, שמתארות מצב מורכב ולא פשוט. חינוך הוא מלאכה קשה, והצבת גבולות נאותה היא חלק מרכזי בעבודת ההורות. כדי שבנך ייסגל 'שפה' חדשה, שאינה כרוכה בקללות ומכות, חשוב להוביל לשינוי אצל כל בני הבית. מעבר דירה ולידת אח הם אמנם אירועים עם פוטנציאל משברי, אך אינם אמורים להצדיק התנהגויות של פגיעה באחרים, לא מילולית ובוודאי לא פיזית. רצוי שהילדים שלך יידעו כי התנהגויות אלימות גוררות תוצאות בלתי רצויות עבורם (לאו דווקא עונשים), ואילו התנהגויות משתפות פעולה ובוגרות - יביאו לחיזוק ותגמול. השאלה "מה עושים" היא מאד כללית, ואני ממליצה לך מאד לקרוא כאן או באתרי ההורות הטובים על חשיבותם של גבולות בבית, ועל דרכים יעילות להציבם. ממליצה בחום על הספר "ילדים: האתגר" המפרט בלשון פשוטה (גם אם מיושנת מעט) דרכים יעילות לפעולה, ברוח מכון אדלר. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים