קקי בתחתונים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2010 | 02:26 | מאת: אביטל

בני בן 3.8 חודש ניגמל בגיל שנתיים וחודשיים היה מבקש ללכת לבד לעשות פיפי וקקי בשירותים, בהמשך היו ימים שהיה מפספס פיפי בתחתונים,אבל קקי תמיד עשה בשירותים ולפניי כשבוע ושלושה ימים פתאם הוא לא מוכן לעשות קקי בשירותים,הוא עוצר את עצמו,ושאני שואלת עם יש לו לעשות קקי הוא אומר שאין. ושעושה פפי וצריך לצאת הקקי הוא מפוחד ובוכה ויורד מהאסלה,עכשיו פיפי אני צריכה להזכיר לו כל יום בשביל שלא יפספס, וקקי לא מסכים בשום פנים ואופן יכול לא לעשות כמה ימים טובים ושכבר לא יכול יותר עושה בתחתונים זה יכול להיות שהוא יושב לבד בספה או הלילה עשה בתחתונים מבלי שהרגיש כלל.טוען כי מפחד מהשירותים.להזכיר שהוא עושה קקי בתחתונים אני פשוט מחליפה לו מבלי להגיד דבר על כך,אני אובדת עצות ומאוד דואגת הוא תמיד עשה כמו שצריך אפילו שהיה בגן לא פספס קקי תמיד ביקש או שהלך לבד,אוליי זה בגלל מעבר הדירה? עברנו לפניי חודשיים לבית חדש. ועכשיו הוא צריך ללכת לגן חדש ואני מאוד מתוסכלת האם צריך ללכת לייעוץ או יש אפשרות לעזור לו ע"י כלים שנותנים להורים לסיוע במקרים דומים אצל ילדים אחרים.

22/08/2010 | 22:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אביטל, סירוב פתאומי לעשות קקי בשירותים יכול להיות קשור באמת לחרדה כלשהי מהמקום עצמו, אך יכול להיות, בה במידה, תוצאה של אירוע עצירות קשה ומכאיב, ובעקבותיו ניסיון לדחות את עשיית הקקי, שבסופו של דבר דולף לאט לאט או בבת אחת, ברגע הלא מתאים. מאחר וזה חדש יחסית, אפשר לנסות לטפל בזה לבד. ראשית נסי לברר מה מקור הקושי. אם את מעריכה שמדובר בפחד, הזמיני אותו לשירותים יחד איתך, ושבי לצידו כהשגחה תומכת עד שיישחק הפחד. נסי להציע לו להשאיר את דלת השירותים פתוחה, ואולי לקחת איתו חפץ נוסך ביטחון. אם את מעריכה שמדובר בפחד מכאב, נסי לסייע באמצעות כלכלה עתירת סיבים או חומר מרכך צואה (אחרי התייצות עם רופא הילדים). בכל מקרה, אני ממליצה מאד להשתדל שלא להפוך את הקקי לזירת מאבק, כדי לא להרחיב את הקושי ולהפוך אותו להפרעה ממשית. בהצלחה ליאת

22/08/2010 | 23:42 | מאת: אביטל

בס"ד שלום ליאת, תודה על תגובתך המהירה והאדיבה,לאחר התלבטות ישבתי וחשבתי מה אפשר לעשות והמצאתי לו שיר (קקי קקי צא החוצה) ואני נותנת לו להשלים את המשך השיר הוא הסכים לשבת בשירותים ולאחר מכן ביקש לעשות בסיר ועשה קקי שהוא שר את השיר. לאחר שעשה ביקש לשפוך בעצמו את הקקי לתוך השירותים. מאוד שמחתי כי הוא ביקש שוב ללכת לעשות קקי אני מקווה שזה ימשיך כך. האם זה מראה סימנים חיובים? ובעקבות זה יחזור לעשות בשירותים כי הוא לא הראה התלהבות כמו בסיר? תודה אביטל

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים