מצמוץ בעיניים באופן קבוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/08/2010 | 15:30 | מאת: שני

בס"ד שלום רב, אומנם אני כבר בת 21, אך אשמח מאוד לקבל תגובה/חוות דעת בנוגע לנושא שמעסיק אותי כבר שנים. מתחילת גילאי היסודי(בסביבות גיל 8)התחלתי לסבול ממצמוץ בשתי עיני, תופעה הנמשכת גם היום. בעבר, הורי שהוטרדו מכך, אף פנו לרופא עיניים מומחה שהמליץ להתעלם ולחכות עד שהמצמוץ יחלוף מאליו. הורי התעלמו מכך אך עם הזמן, כמתבקש, החלו פה ושם הערות והרמות גבה בעניין. מס' פעמים אף דיברו איתי שאעבוד על הפסקת המצמוץ בטענה ש"חבל, את ילדה מוכשרת ויפה זה עלול להפריע לך וכו' וכו'..." ניסיתי להפסיק למצמץ אך מאמצי לא העלו פרי.מה שגרם להשלמה חלקית עם המצב. אני באופן כללי קצת לחוצה ושואפת לפרפקטיוניזם בתחומים מסוימים. כיום אני סטודנטית בשנה רביעית ללימודי ראיית חשבון וחיי-כמו רבים מאיתנו-טעונים לחצים לא מעטים. אינני זוכרת מאורע כלשהוא העשוי להוות גורם לתופעה הנ"ל ועל כן, הסיבה לכך תמוהה למדי. פניתי אלייך כי ברצוני לדעת עוד על המצב אותו פירטתי ולברר אם בכלל קיים פתרון כלשהוא למצבי. אשמח לקבל תשובה, המשך יום נעים שני(שם בדוי)

21/08/2010 | 19:49 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שני, מצמוץ עקשני שנמשך זמן רב כל כך מחייב ברור נוסף אצל רופא עיניים, שישלול מעבר לכל ספק בעיה ממקור אורגני. מצמוץ כתוצאה ממתח עשוי להגיב טוב (להיחלש או להיעלם) בעקבות התערבות טיפולית, שתכוון הן להפחתת גורמי הלחץ בחייך, והן לשיפור יכולתך לשלוט במצמוץ. פני להתייעצות עם גורם מקצועי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים