קנאה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/08/2010 | 15:18 | מאת: דפנה

בני בן ה 4 וחצי בזמן שאני כועסת עלו אומר משפט כמו אני יודע שאת לא אוהבת אותי את אוהבת רק את עדי אחותו בת ה 5 וחצי

18/08/2010 | 21:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דפנה, קנאה בין אחים אינה תופעה יוצאת דופן, וכמו בעניין המפלצות המפחידות, אין טעם לומר לילד "אין לך סיבה להרגיש ככה!", פשוט כי זו החוויה שלו כרגע. במקום זאת, עדיף להכיר בכך, ולפעול להפחתת התחושות הללו בדרכים עקיפות. למרבה הפליאה, דווקא אצל הורים "שוויוניים מאד" יש סיכוי גבוה יותר לתחושות קנאה. לאמונתי, כאשר אנחנו מתנהלים מול הילדים בחופשיות, לא "מודדים" כל הזמן אם כולם קיבלו שווה בשווה, ומעניקים לכל ילד - בזמן שלו - מאה אחוזים מאיתנו, הוא ילמד שהאהבה אליו שלמה ומלאה, ואינה נפגמת מעצם נוכחותו של ילד נוסף. ועוד משהו, אני ממליצה לשים לב לכך שילדים נוטים להשתמש בטיעון המחץ "אתם לא אוהבים אותי" כאשר כועסים עליהם, ואז, מרוב בהלה, אנחנו מתרככים ומוותרים. במצבים של כעס, חשוב להבהיר לילד שאנחנו כועסים עליו *כרגע* בגלל התנהגות לא רצויה או לא ראויה. אפשר להגיד ש"על האהבה נדבר מאוחר יותר". כמובן שבזמן רגיעה, אפשר להסביר שהכעס אינו פוגע באהבה ובהערכה כלפיו - זאת, כדי שיפסיק לקשור ביניהם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים