התמכרות לסבון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2010 | 10:04 | מאת: ענת

ביתי בת 8 וחצי " מכורה " לסבונים , שמפו ומרכך שיער . היא כל רגע מקרצפת את ידיה , מסיימת מיכלי סבון ברגע , ו" עסוקה " כל הזמן במוצרי טואלטיקה . האם ההתמכרות מעידה על בעייה כל שהיא ? תודה .

15/08/2010 | 23:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ענת, לא ציינת מה תפקיד רחצת הידיים. האם מדובר בפחד מלכלוך? האם מדובר בצורך תחושתי? מה קורה אם לא מתאפשר לה לרחוץ ידיים? האם אז מופיעים חרדה, עצבנות או אי שקט? מה קורה כשנגמר הסבון? האם היא ילדה חרדתית? האם קיים פחד ממחלות או חיידקים? אם קיימת באוויר 'ארומה' של חרדה, ומופיעות תגובות רגשיות חזקות כשאינה יכולה לבצע את ה'טקס', פני להתייעצות אצל פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים