מצוקה ריגשית - בקשת עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/08/2010 | 10:33 | מאת: אורח

שלום רב, ברצוני להתיעץ עמכם בנוגע לבן משפחה בן 7.5 . מדובר בילד מדהים, מלא חן, חכם מאד ואינטילגנט. לילד אחות בת 8.5 , אח בן שנה וחודש ותינוק בן 5 חודשים. בסביבות גיל 3 , החל הילד לכסוס צפורניים , עד כדי פציעה בעצמו. ההורים שמו לב מיד לענין, וניסו לבדוק מה מפריע לילד אך ללא הועיל. לאחר מכן הילד עבר ללעיסת הכיפה שלראשו. הההורים המודאגים, שלא הבינו מה גורם לתופעה של "לעיסת" הכיפה , פנו לגננת וניסו לבדוק מה לעשות. אך כל הסביבה הרגיעה אותם שזה יעבור מאליו. והנה לפני כ 7 חודשים , החל הילד "לאכול" את חולצותיו. הוא ממש נושך את החוצה וקורע ממנה קרעים. כל שיחות ההורים עם הילד ועם הגננות לא העלו דבר. ברצוני לציין שכאשר הוא מנשק את אחיו הקטנים הוא ממש "שואב" אותם , ( זה מציק לקטנים ) אנו מעונינים לדעת מה גורם לילד להתנהגות שכזו, ברור לכולנו שמשהו מציק לו והוא זקוק לעזרתנו. אך איננו יודעים איך לעזור לו. נודה לכם אם תתנו לנו הסבר לתופעה זו, ותפנו אותנו לאיש מקצוע שיוכל לעזור לנו. תודה מראש המשפחה

13/08/2010 | 00:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורח, מציעה לפנות לאיש מקצוע טוב ןמנוסה מתחום הריפוי בעיסוק, ולשלול הפרעה בתפקוד הפרופריוצפטיבי (תת-תגובה למסרים חושיים וחיפוש גרייה). כל הסימפטומים שתיארת (כסיסת ציפרניים עד זוב דם, לעיסת בגדים והכאבה לאחר) יכולים, כולם, להיות קשורים לבעיה זו, שניתנת לטיפול באמצעות ריפוי בעיסוק. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים