גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/08/2010 | 20:43 | מאת: יעל

שלום בני בן שלוש וארבעה חודשים בגמילה כבר יותר מחצי שנה. אך קקי הוא עושה בחיתול או שבורח לו בלילה שהוא ישן עם תחתונים. ניסינו לעודד בפרסים מעודדים אותו ושום דבר לא הולך. חשוב לי לציין שלפני חודש בני התחיל ברזל וזה גרם לו לעצירויות והיה שלב שישר האינו שמים כי זה גם פחד וגם עצירות. היום בני מקבל משהו למנוע את העצירות מסכים לשבת בשירותים לנסות אך לא עושה,בוכה שכואבת לו הבטן יום יומיים ואז עושה בחיתול.אני ובעלי קצת מתוסכלים בננו הולך גם לגן עיריה. אנחנו חושבים שעשינו הכל מה עוד אפשר לעשות ואיך נוכל לעזור לבננו תודה

11/08/2010 | 01:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, אני מבינה שהקושי בגמילה התחיל עוד לפני הברזל, כי הוא נזקק כבר יותר מחצי שנה לחיתול כדי לעשות קקי. זהו, כמובן, מצב לא רצוי, שמושך את התהליך ומסבך אותו. גם בגן עירייה אמורים לסייע לילדים שלא סיימו את תהליך הגמילה, כך שאפשר להוריד את רמת הלחץ. עם זאת, בעיני, כל עוד החיתול הוא אופציה, הקשיים יימשכו. אני מציעה להודיע לו שגומרים את חבילת הטיטולים האחרונה, ואח"כ יהיה עליו לעשות בסיר. השאירו את הסיר בטווח ראייתו, והניחו לנושא. עזרו לו בתזונה עתירת סיבים, ותנו לטבע לעשות את שלו. אם הוא בוכה שכואב לו והוא פוחד, נסי לשבת לידו בסבלנות, עד שייצא, וקבלי בהבנה גם 'בריחות' ופספוסים. כנראה שאין ברירה אלא להתמודד גם עם זה, באווירה לא שיפוטית ולא כועסת. אם תרגישי שאינך מצליחה, פני להתייעצות עם איש מקצוע. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים