בכי היסטרי + גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/08/2010 | 10:39 | מאת: בן שנה ושמונה

הי ליאת, בננו ילד רגוע עם מזג טוב, תקשורתי להפליא, חם ומתוק. הוא ישן איתנו בחדר במיטת מעבר, כי אין לנו אופציה לחדר נוסף. בזמן האחרון מדי לילה או שניים הוא מתעורר ממשהו שמציק לו, לא ברור מה, ומתחיל בבכי רגיל. לאט לאט הבכי הופך להיסטרי מלווה בבעיטות ודחיית הצעות מצידנו כמו מוצץ, מים, ג'ל להרגעת שיניים. בעיקר הוא היסטרי כשמוציאים לו את המוצץ (לצורך הנ"ל או נורופן). במהלך היום לא נראה שמשהו פיזי מציק לו. אנחנו ממשיכים לשכב במיטה, אומרים לו דברים מרגיעים, לא לוקחים אותו אלינו כמעט בכלל, לפעמים אני מלטפת אותו ומנשקת אותו אבל אז הוא רוצה לבוא אלינו למיטה. לפעמים נותנת לו יד דרך הסורגים והוא מתרפק עליה, ולפעמים גם דוחה אותה. זה עובר אבל אחרי משהו כמו שעה. יש לי רושם שזה קצת יותר מדי זמן (בשבילו, לא בשבילנו). איך הכי נכון לנהוג? לקום אליו? לחבק אותו? בנוסף, מגיל שנה וחודשיים בערך הוא מצהיר כשהוא עושה קקי. אני לא רוצה למהר לגמול אותו כי הבנתי שמבחינה רגשית לא בטוח שזה חכם בגיל כזה, מצד שני אם הוא בשל אני לא רוצה להחמיץ הזדמנות לגמילה טבעית יחסית. מה את מציעה? ואם כן - איך? חשוב לציין שאני צריכה ללדת עוד חודש ואנחנו גם אמורים לעבור דירה בזמן הזה. תודה מראש.

10/08/2010 | 15:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, תינוקות ופעוטות (ובעצם כולנו) מתעוררים מס' פעמים מדי לילה, וברוב המקרים מצליחים לחזור ולהירדם. אחד הדברים שעלולים לעודד בעיות שינה מהסוג שאת מתארת, זה ניסיונות 'הרדמה' אקטיביים מצד ההורים, שמרוב השתדלות לא מאפשרים לילד לחזור ולהירדם בכוחות עצמו. את מתארת ניסיונות רבים ומגוונים להרגיעו, שלדעתי רק מעוררים, מעצבנים, ומרחיקים את השינה. אם שללתם כל בעיה רפואית שיכולה להעירו משנתו (דלקת אוזניים, קשיי נשימה, וכד'), אני מציעה לסגת מהפעלתנות הלילית הזו, ולאפשר לילד להירגע בכוחות עצמו. אם אתם מאפשרים לו מדי פעם להגיע למיטתכם, ועושים זאת בעיקר לאחר שהתיש אתכם בבכי וצרחות, אתם מגבירים את הסיכויים לצרחות ובכי עקשניים גם בעתיד. נסו לעמוד בהחלטתכם, ולאפשר לו להירגע עם מינימום התערבות מצידכם. להערכתי, לאחר מס' לילות קשים, התופעה תחלוף מאליה. ובעניין הגמילה - אני מציעה לא לדחוק בתהליך רק בגלל הלידה הקרובה. ההצהרה על הקקי היא שלב חשוב, אך לא בהכרח האינדיקציה לבשלות. קשה לנבא מראש הצלחה מבלי להכיר את הילד. תוכלי לנסות להציע סיר ולבחון את הנכונות. אחרי הכל, פעם, בעידן חיתולי הבד, תינוקות נגמלו מוקדם יחסית ובהצלחה. אפשר לנסות, אך לעשות זאת בעדינות ולא לפתח ציפיות שייאשו את שניכם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים