גמילת לילה לבת 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/08/2010 | 23:58 | מאת: אמא

שלום לך, בתי בת 4, גמולה ביום כבר כשנה. אנחנו מתלבטים אם לנסות לגמול אותה בלילה. היא עושה המון פיפי בלילה, לפעמים נרטבת כי הכמות עוברת את החיתול. הבעיה היא שגם אם היא הולכת לישון בלי חיתול היא לא מתעוררת כשהיא רטובה. היא יכולה להיות רטובה לגמרי, קפואה מקור ולא להתעורר (החלפתי לה בגדים, כולל חולצה והיא לא התעוררה). היינו בעבר בטיפול של מרפאה בעיסוק בגלל קושי בויסות חושי מהסוג של חיפוש אחר גירויים, ודיאטה סנסורית עזרה לה מאד. השאלה היא האם יש טעם לתת לה לישון בלי חיתול או שכדאי לחכות? ואם כן מה הסימן? אמא שלי ואח שלי הרטיבו בלילה עד גיל מאוחר (אחרי 10), ואני לא מאחלת את זה לבת שלי. תודה מראש

02/08/2010 | 15:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אני מניחה שאם אני הצלחתי להתבלבל, אולי כך גם בתך... את שואלת האם לגמול אותה בלילה ולהוריד חיתול, והנה מסתבר שכבר ניסיתם, והחזרתם את החיתול. גמילה היא תהליך הדרגתי וסבלני, ויש לדבוק בו מספר שבועות לפני שמתייאשים ומחליטים שיש 'בעיה'. זה נכון שיש מרכיב משפחתי-תורשתי להרטבת לילה, אך נדמה לי שמוקדם להכריז על כך. בגיל ארבע ילדים בשלים לגמילת לילה, וחשוב לאפשר להם לקחת חלק בהחלטה ובאחריות. ילד שהולך לישון עם חיתול קם רטוב, כי הוא מבין (בצדק) שהוא יכול להשתין בלי בעיה. כשאנחנו מורידים את החיתול, הוא מבין שנדרש ממנו לקום יבש, ואז גם סביר שיעשה את המאמץ לכך. התחילי להוריד חיתול, וקחי בחשבון שיהיו לילות רטובים. כדי להעריך אם התהליך מתנהל כסדרו, נסי לעקוב ולבחון אם יש מגמת שיפור, כלומר, האם יש בהדרגה יותר ויותר לילות יבשים. במקרה הצורך, פנו למרפאת הרטבה והתייעצו. בהצלחה ליאת

02/08/2010 | 21:26 | מאת: אמא

תודה ליאת, רק להבהיר - לא "הורדנו" את החיתול והחזרנו, אלא פשוט שכחנו לשים אותו לילה אחד. בכל מקרה הבנתי שנכון להתחיל בתהליך הגמילה ונעשה זאת. תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים