חרדה מאוכל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/08/2010 | 11:40 | מאת: עמינדב

שלום ליאת, אני יודע שזוהי ההודעה המאה כבר... אבל רציתי לספר לך על הבעייה בנוגע לאוכל: בתגובות קודמות כתבת לי שהחרדה עוברת תוך כמה זמן... עברו יותר משבועיים וחצי - החרדה לא עברה! אני עדיין מפחד להיחנק, מפחד ש''יברח'' לי גרגר אורז לקנה הנשימה... וזה לא עובר. אני עדיין מפחד לאכול עוף, וכו'... בבקשה תעזרי לי אני כבר מיואש. תודה, עמינדב

01/08/2010 | 22:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עמינדב, סכנות ותאונות מאיימות על כולנו, ובכל זאת, מרביתנו נשארים בחיים עד שיבה. נדמה לי שהאירוע שעברת הותיר בך חותם, אך יותר מכך, עורר את מפלצת ה"פחד מאיבוד שליטה", שכנראה נמנמה שם עוד קודם. כאמור, תוכל להמשיך להיאבק בכוחות עצמך בפחד מחנק, תוך שאתה מזכיר לעצמך שהמכניזמים של הגוף מתוכננים כך שגופים מסוכנים נפלטים בעזרת שיעול או הקאה. הסיכוי שתחנק למוות נמוך מאד, וכולנו למדנו לחיות עם הסיכון הזה. אם אתה מרגיש שזה משתלט על החיים ופוגע בתפקוד היומיומי שלך, פנה לפסיכולוג התנהגותי וסלק את המפגע בעודו קטן. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים