קשיי הסתגלות לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/07/2010 | 11:39 | מאת: אושרת

בני בן שנתיים וחצי והיה בבית איתי ועם הוריי עד לפני חודשיים אז עברנו לביתנו החדש. לפני כחודש נכנס לגן, אמנם התקדם יפה בגמילה מחיתולים אך כל בוקר הוא בוכה שהוא לא רוצה ללכת לגן וכמובן הבכי נמשך גם בכניסה לגן. הגננת אומרת שהוא מפסיק אחר כך, אך הוא פיתח רגרסיה למוצץ, לא אוכל כמעט בגן לא כל כך מספר איך היה למרות שהוא מפותח מילולית כמו ילך בן ארבע ומביע התנגדות גוברת לגן. לציין שהיה חולה פעמיים מאז נכנס לגן. כמו כן אני בהריון חודש שביעי ותוהה האם גם זה גורם לו חרדה.. איך יכולה לעזור לו? כמה זמן תימשך ההסתגלות והבכי היומיומי? הוא לא מעוניין לקחת חפצים שלו מהבית לגן...

30/07/2010 | 00:57 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אושרת, עבור ילד בן שנתיים וחצי, המגיע לראשונה בחייו אל הגן, חודש ימים הוא בהחלט תקופת זמן קצרה מדי כדי לחוש 'בבית'. ההצמדות למוצץ בהחלט מובנת, שכן הוא משמש מעין חפץ מעבר מנחם ומרגיע, המייצג את הבית ואותך. הניחי לו להשתמש במוצץ - אי אפשר להתמודד עם כ"כ הרבה דברים בבת אחת: גן חדש, גמילה מחיתולים, גמילה ממוצץ, והריון של אמא. אין לדעת כמה זמן ייקח לו, אך אני מציעה להתאזר בסבלנות, ולאפשר לו להיעזר בכל מה שאפשר, גם אם לזמן מה תהיה רגרסיה. כרגע, בהיותו כה מושקע בתהליך הקליטה בגן, הוא פנוי פחות לקליטת תכנים, ולא הגיוני לדרוש ממנו לספר איך היה. מבחינתו היה יום קשה, בו נאלץ להישאר לבדו בסביבה לא מוכרת, עם מטפלות חדשות, אוכל חדש, וקבוצת ילדים זרים. תני לו זמן. יהיה בסדר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים