גמילה ממוצץ גיל 3.10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/07/2010 | 10:24 | מאת: שירי

בעוד חודשים ימלאו לבני 4 שנים. המוצץ מאז ומתמיד היה החפץ מעבר היחידי. אנו מדברים איתו כבר זמן רב על כך שהוא כבר ילד גדול וככזה הגיע הזמן להפרד מהמוצץ. אן לנו ספק שהוא לגמרי לא מוכן לכך. במהלך היום בגן הוא לא מוצץ. משתדלים להגביל רק לזמן שינה, אך לא תמיד מצליח. אני מזהה שנוצר כבר נזק במבנה השיניים ואציין גם שהדיבור שלו אינו ברור. וזאת הדאגה העיקרית שלי. אם לא כך לא הייתי מבקשת להאיץ את התהליך. התחלנו השבוע תהליך החלטי יותר ונתקלנו בעצב רב והתנגדות. שאלתי היא האם הנזק הנפשי עולה על הנזק הפיזי? ומה את מציעה לעשות? תודה

25/07/2010 | 17:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירי, בנך עדיין צעיר, והשימוש במוצץ לגיטימי וטבעי לצורך הרגעה ונחמה. אם את חוששת שדיבורו אינו ברור, פני לאבחון אצל קלינאית תקשורת. איני מומחית גדולה בתחום זה, אך למיטב ידיעתי הנזק שמוצץ לבדו עלול לגרום למבנה הלסת והשיניים אינו כה חמור (עד כדי פגיעה בדיבור). אני ערה לאזהרותיהם של רופאי השיניים ומכבדת אותן, ועם זאת, מציעה להפעיל את השכל הישר ולא להיתפס לנוקשות לכאן או לכאן. ילדים רבים נגמלים מהמוצץ רק בגיל 4-5, וזה בסדר גמור. בשמחות ליאת

26/07/2010 | 07:52 | מאת: שירי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים