נערה בת 17

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/07/2010 | 19:43 | מאת: צופית דרור

שלום רב צופית אני בת 24 ויש לי אחות בת 17. שתהיה בריאה,ילדה טובה וחרוצה,מביאה הרבה אור בבית. עוזרת/מנקה/לומדת טוב בה"ש וכו. יש רק בעיה אחת שאינני מצליחה להתמודד איתה ולמגר את התופעה, מבקשת לעצתך, הבחורה במשך 16 שעות ביממה להוציא 8 שישנה בהם בערך +_ לא מפסיקה להוציא מפיה מילים מלוכלכות,כגון:בוקר אור סטומה,מה שלומך טיפשה,צופית יא שמנה,וואי איזה פרה, לך תכבי את המזגן יא קופה וכל מיני כאלה בבית יש חינוך טוב,מעולם לא דיברו מילה לא יפה,שתינו אינטליגנטיות מבית טוב הורים מחנכים ומחונכים ואני בעצמי מורה וגם לומדת באוניברסטיה לתואר מתקדם, אין זה נתפס אצלי איך אפשר לקלל בצורה כזו כל 5 דקות ביממה,גם הורי לא מצליחים למגר,ניסינו להתעלם לשתוק,ניסינו לא פעם להעיר,ניסינו לא לתת דברים שביקשה,לא עזר,ניסינו כל מיני הבחורה ילדה טובה ירושליים ומצד שני נתפלת ורק לאחות שלה כלומר אלי,רק אלי !!!ובמילים שלא יאמן אין פה חלילה הדרדרות למילות פשע כמו זונה חלילה או כאלה אלא רק עלבונות אחרות אבל זה בלתי נסבל כיצד את היית מנחה למגר את התופעה, האים זה לדעתך גיל טיפשעשרה של ביס ויעבור? איךזה מסתדר שילדה טובה מחוכנ ת מבית טוב ושאחותה קונה מבשל תעוזרת ונותנת לה את כל לידה תתנהג כך?למה אני צריכה לחטוף ואיך למגר?ההורים כבר לא מסוגלים להתמודד בחרו לשתוק ואני עוד יותר שותקת ומקבל תסטירה בפרצוף מה שנקרא מאוד מקווה שתוכלי לסייע צופית

25/07/2010 | 16:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום צופית, אם הקללות נאמרות באופן כפייתי, לא בתוך הקשר של ריב או קונפליקט, ובתדירות גבוהה מאד, הייתי ממליצה לשלול הפרעת "טורט", שיכולה להיות מלווה גם בטיקים מוטוריים או קוליים. אם אחותך סובלת גם מטיקים כאלה, הסבירות עולה. מציעה להתייעץ עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטר. אם, לעומת זאת, אתם סבורים שזה עניין של סגנון דיבור בלתי הולם, המופנה רק כלפייך, יש לטפל בכך כבהתנהגות חסרת גבולות או חוצפה. מהתיאור שלך אני מתרשמת שלא זה המצב. פנו להתייעצות עם איש מקצוע. בברכה ליאת

25/07/2010 | 16:48 | מאת: צופית

שלום ליאת דווקא כן זה המצב זו התנהגות חסרת גבול או חוצפה וסתם מתוך לא רוע אלא שעמום כפי שחזרה מביס עם החברות כולן ככה היום זה הגיל איך את היית נוהגת בזה?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים