ילדה בת שנתיים שמתעוררת בלילה הרבה פעמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/07/2010 | 13:44 | מאת: אמא עם עיניים אדומות

יש לי ילדה בת שנתיים שמתעוררת הרבה פעמים בלילה היא לא רעבה, היא לא רטובה, לא חם לה, לא קר לה אני עדיין לא בטוחה אם זו חרדת נטישה כי יש לה חדר לבד אבל היא בעבר ישנה כל הלילה. אנא תעזרי לי, אפסו לי הכוחות . אילנית

20/07/2010 | 22:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילנית אדומת העיניים, כמה קשה לא לישון בלילה, בעיקר כשיש לך בבית פעוטה בגיל שנתיים. קשה ביום וקשה בלילה! הסיבות ליקיצות שלה לא לגמרי ברורות, ומעניין לנסות לחשוב על כך. אך חשוב לא פחות לנסות להבין מדוע היא ממשיכה להתעורר שוב ושוב, והאם יש משהו בהתנהגות שלכם שיכול לעודד זאת. לפני הכל, חשוב לשלול את כל הסיבות הפיזיולוגיות (כאבי אזניים, בטן, שיניים, וכד'). הסבירות לכך עולה אם התופעה חדשה וקיצונית. אם שללת את כל הגורמים הללו, צריך לראות מה היא מרוויחה מההתעוררויות התכופות: האם אתם ניגשים אליה? מה אתם מציעים לה? האם היא 'זוכה' לאינטראקציות נעימות בלילה? לארוחות? שתייה? סיפור? (כבר נתקלתי בהורים שמדליקים וידאו באמצע הלילה, רק כדי שיהיה שקט). אם את מזהה משהו שיכול לחזק את הדפוס, כדאי לעשות הכל כדי להימנע ממנו. כאשר היא מתעוררת, אפשר לגשת אליה, לומר בקצרה ובשקט "אמא/אבא פה, תחזרי לישון". אל תציעו שום דבר מלבד את נוכחותכם השקטה והפסיבית ככל האפשר. אם היא בוכה, שבו בשקט לצידה עד שתרגע. בדר"כ אם אין 'פסטיבל' לילי, התופעה חולפת מעצמה. אשמח לשמוע עדכונים. בהצלחה וליל מנוחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים