הילד לא רוצה לגן!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2010 | 23:35 | מאת: אמא מודאגת

ליאת שלום, בני בן 3.5 מסרב לאחרונה בכל תוקף ללכת לגן, מדובר בילד שמאוד אהב ללכת לגן ולא היה מוכן "לפספס" אף יום,כמו כן במקביל הילד השתנה באופן קיצוני מבחינה התנהגותית כמו התפרצויות זעם לעיתים קרובות, אינו מוכן ללכת לשירותים לבד לעשות את צרכיו,להתקלח,נרתע מאנשים חדשים ןלעיתים אף מאנשים שהוא מכיר אם מדובר בקבוצת אנשים, לאחר שיחה עם הצוות בגן לברר האם קרה משהו מיוחד בגן במהלך התקופה האחרונה לטענתם לא היה דבר ולדעתם מדובר בפינוק יתר, כשהבאנו את הילד לגן לאחר כמה ימים שלא היה בגן הפרידה היתה קשה יותר מבתקופת הקליטה לאחר ימים ספורים הילד התחיל לבכות ולהיכנס לסוג של חרדה בכל פעם שנסענו בדרך המובילה אל הגן בכל פעם ששאלנו את הילד מה קורה בגן ולמה הוא לא רוצה ללכת הוא לא עונה ומסיח את דעתנו לדברים אחרים.שאני מתעקשת שיספר הוא לפעמים עונה "משעמם" לי שאני לא בטוחה שהוא מבין את משמעות המילה משעמם ולפעמים "אני לא מגלה" שאלתי היא מה עושים במצב כזה? והאם הוא אופייני לילד בגיל כזה? האם אני צריכה לפנות לאיש מקצוע על מנת שינסה לברר האם הילד עבר איזה מקרה שגורם לו לפחד? או שמא מדובר במאבקי כוח. אודה להתייחסותך, האם המודאגת!!!

18/07/2010 | 15:47 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לאם המודאגת, כמובן שלא אוכל לדעת מכאן האם מדובר בפינוק, במאבק כוח, בתגובה לאירוע ספציפי בגן (או אולי כל אלה יחד). אין ספק שהתנגדות פתאומית וחדה לגן דווקא בסוף השנה תמוהה, אלא אם יש בבית ילדים גדולים יותר, בחופשה, שעושים כייף בלעדיו... אם את חוששת שקרה משהו חריג בגן, ושלבד מהתנגדותו לגן יש שינויים התנהגותיים נוספים - פני להתייעצות ליתר ביטחון. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים