חרדות/פחדים/פוביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2010 | 12:46 | מאת: אמא

בתי בת 5 עוד חודש. ילדה נורמטיבית, חייכנית, חכמה מאוד. יחד עם זאת פחדנית מהמון דברים כמו רעשים, חרקים, חושך, ללכת לבד לשירותים בביתינו, ולאחרונה מתעוררת בלילה ועוברת למיטתנו ואף פוחדת לעבור מחדר לחדר בלי ליווי שלנו. ניסיתי לברר מהילדה מה עובר עליה? ממה היא פוחדת? ניסיתי דמיון מודרך אך ללא הועיל. האם התופעה חולפת עם הגיל? מתי יודעים אם צריך טיפול מקצועי? האם מדובר בפוביה או חרדה? האם עלי להתיחס ולדבר עם הילדה על כך או שזה מעצים את התחושות? נא עזרה מה עלי לעשות על מנת לעזור לבתי. תודה רבה מראש!

18/07/2010 | 14:24 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, הפחדים שאת מתארת הם חלק מתופעות נורמטיביות בילדות, כשעדיין אין יכולת טובה להבחין בין מציאות ודמיון. ברוב המקרים הפחדים הללו חולפים מעצמם, גם ללא התערבות מקצועית, כשלהורים יש תפקיד מרגיע, מנחם ומתקף. הפנייה לאיש מקצוע נחוצה אם את מתרשמת שהפחדים מפריעים במידה רבה לתפקוד השוטף שלה ושל המשפחה. כאשר החרדות משתלטות על סדר היום ומכתיבות אותו, כאשר ההורה מוצא את עצמו משועבד לחרדה של הילד עד כדי אבסורד (למשל מלווה אותו מחדר לחדר או לשירותים), כאשר הילד אינו מצליח לישון במיטתו במשך זמן רב עד כדי פגיעה באיכות החיים של הוריו - אזי יש צורך בהתייעצות עם פסיכולוג ילדים, שיוכל להנחות אתכם ולייעל את ההתמודדות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים