שאלת המשך על תשובה שנתת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/07/2010 | 22:38 | מאת: כרמלה

שלום שלום תודה על התשובה. בהמשך עוד שאלה: לי ממש לא לחוץ שביתי בת השנתיים ושלושה חודשים תיגמל זה היה תהליך שהיא ביקשה ואנחנו נתנו לה חיזוקים חיוביים עליו- האם עשינו טעות??? בהנחה שהיא בוחרת ומבקשת להיות בלי טיטול במשך היום בבית ובגן, אם אני שואלת אותה מה היא רוצה להיות עם טיטול או בלי טיטול- היא חד משמעית. האם את ממליצה לשים אותו בכל זאת? כרגע בגן השכבה הבוגרת ממנה בשנה מאד חזק בעניין הגמילה וכל הצעירים מושפעים מזה ונגמלים גם הם- לגבי הקקי כתבת שזה לא נכון להחזיר טיטול לקקי--מה את ממליצה לעשות כשהיא מבקשת טיטול לקקי?? לתת טיטול או לא? איך להגיב? מה לגבי השינה בצהריים לשים לה למרות שהיא מבקשת לישון בלי טיטול???

18/07/2010 | 02:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שוב שלום כרמלה, כרגע אין טעם להתעסק בשאלה אם טעינו או לא, אלא בשאלה איך מתקדמים. אני חושבת שילד שישן עם טיטול ועושה קקי רק בטיטול אינו גמול: התלות בטיטול נותרת, והילד לא מצליח לעשות את צרכיו במקום המיועד לכך. אם את חושבת שקיימת אצלה בשלות לתהליך, נסי להיות ברורה, ולגרום לה להבין שאת הקקי עושים בסיר או בשירותים, ולא בטיטול. כאשר היא מבקשת טיטול, הזמיני אותה לסיר או לאסלה, והיי מוכנה להתעקש על כך. הסבירי לה שהטיטולים נועדו בשלב זה רק ללילה, למצבים בהם עלול 'לברוח לה' פיפי בזמן שהיא ישנה. לאחר גמילה מלאה ביום (ללא פספוסים) אפשר יהיה לעבור ללילה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים