ילד ש"נדבק"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/07/2010 | 15:30 | מאת: יעל

בני בן שנתיים ו 8 חודשים. בגן שלו ילד שהוא מאוד אוהב, עד כדי אובססיה, והוא כל הזמן רוצה לשחק עם הילד הזה (למשל כשהילד עולה על בימבה - הוא מנסה גם לעלות יחד איתו על אותה בימבה). הילד השני (בן שנתיים וחודש) לא תמיד מתלהב מחיבוק הדב הזה, והרבה פעמים דוחף את בני או נושך אותו. בני מאוד נעלב כשהילד השני דוחף אותו (לשמל כשהוא רץ אליו לחבק אותו והשני דוחף אותו ממנו), אבל ממשיך לאהוב את הילד הזה ולבקש את קירבתו. האם אני אמורה להתעלם מהמצב ולתת לבני להבין לבד שהוא לא אמור להתקרב כל כך לילד השני? או שעלי להסביר לו לשמור יותר על מרחק? אני מנסה לשכנע אותו שילך לשחק גם עם ילדים אחרים בגן אבל הוא מתעקש לשחק עם אותו ילד.

18/07/2010 | 02:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, גן הילדים והפעוטון הם, במובנים רבים, המעבדה החברתית הראשונה, בה מתוודעים הפעוטות לנורמות והכללים של החליפין החברתי, לקודים המדוברים והלא-מדוברים, ולאופנויות התקשורת השונות שבין אדם לחברו. ההתנסות הבלתי אמצעית בחברת ילדים אחרים חיונית מאד עבור הילד, ותיווכם של המבוגרים נחוץ רק במצבים בהם נראה פוטנציאל לנזק גופני או רגשי. המצב שאת מתארת הוא חלק מהתנהלות יומיומית בריאה בין הילדים, המשרתת את שניהם ומספקת שיעור חשוב על התנהגותם ועל תוצאותיה. לדעתי, אין טעם להתערב, וגם לא כדאי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים