טיקים בילדה בת 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/06/2010 | 16:29 | מאת: ורד

ילדתי בת ה 5 החלה לפני מספר שבועות לכחכח בגרונה כל מספר שניות. בהתחלה רק בבית אחר כך גם בגן. השבוע נוספה לכחכוח גם תנועת שפתיים של דמוי פיהוק כשלאחריו עיוות בפה. כשאני (אמא שלה) לא בסביבה וכשהיא עסוקה עם חברות ולא רואה אותי התופעה נחלשת משמעותית. בעצת הגננת אני מתעלמת מזה לחלוטין אך בתוכי זה גם מרגיז וגם מדאיג אותי. יש לציין שאנחנו עומדים לפני שליחות לארצות הברית בעוד כחודש וחצי. מה הסיבות לתופעה מסוג זה? האם יש צורך לערב טיפול מקצועי ואם כן האם כדאי להתחיל אותו פה או לחכות להגעה לארצות הברית? האם ניתן לדעת מה הסיכוי שטיקים אלו יהפכו לתסמונת טורט? תודה רבה, אמא מודאגת

21/06/2010 | 00:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ורד, גורמי מתח ודחק בחייהם של ילדים יכולים להתבטא ב'טיקים' מוטוריים או קוליים, החולפים - ברוב המקרים - עם סילוק גורמי המצוקה. טיקים זמניים הבאים וחולפים בצורה ספונטנית שכיחים למדי בילדות, ואינם מחייבים טיפול מעבר להקלת המתח. טיקים כרוניים עלולים להימשך גם מספר שנים, ואפשר לטפל בהם גם תרופתית. תסמונת טורט היא הפרעה כרונית עם מאפיינים נוספים, מעבר לטיקים עצמם, כמו למשל התנהגויות אובססיביות -כפייתיות וקשת של בעיות רגשיות והתנהגותיות (אימפולסיביות, בעיות קשב וריכוז, תנועתיות יתר, ועוד). כרגע, בצל המעבר, סביר יהיה לייחס את הטיקים למתח המשפחתי, ואני ממליצה להמשיך ולעקוב, תוך ניסיון להרגיע, ומבלי להעיר דבר על הטיקים עצמם. אם התופעה תימשך גם לאחר תקופת ההסתגלות והרגיעה, אפשר יהיה לשקול התייעצות נוספת. דרך צלחה והתאקלמות מהירה. את, כמובן, מוזמנת להמשיך ולבקר בפורום שלנו גם משם, ולהביא לכאן ניחוחות חו"ל. להתראות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים