אי עשיית ברית מילה וההשפעות החברתיות על הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/06/2010 | 09:37 | מאת: מורן

שלום, רציתי לדעת האם להחלטה על אי עשיית ברית מילה, יכולה להיות השפעה על הילד והמתבגר שחי בחברה הישראלית ואם כן אילו השפעות?

15/06/2010 | 00:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, תיאורטית, ילד שלא נימול עלול לחוות תחושת חריגות בהיותו חלק מחברה שרובה הגדול מל את בניו (הילדים שאינם נימולים מהווים כ-5% מכלל הזכרים, כאשר 2% אינם יהודים כלל). בפועל, המידה בה ה'חריגות' הזו תשפיע על הילד ותפריע לו, תלויה בגורמים רבים, חלקם קשורים בו וחלקם בסביבתו, ממש כפי שקורה במצבים אחרים של חריגות גופנית. ללא ספק, מאימתי שהחלטתם שלא למול את בנכם, עליכם להיערך לשאלות שיתעוררו לאורך השנים, ולהתאים את התשובות לרמת ההבנה של הילד. ילד חזק ומסתגל, המבסס את התפיסות העצמיות שלו לאו דווקא דרך ההשוואה לאחרים - סיכוייו להיפגע נמוכים בהשוואה לילד עם נטיות קונפורמיסטיות. אני מציעה להקדיש לכך מחשבה עמוקה, ולבחון גם את כל ההשלכות הבריאותיות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים