בן 8.5 שמרגיש נחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/06/2010 | 12:06 | מאת: שרי

שלום, יש לי ילד בן 8 .הוא ילד בכור מקסים רגיש עוזר איכפתי פשוט ילד מתנה. הבעיה היא שהשנה הוא היה מעורב בהרבה מקרי אלימות (לא קשים...)והצקות. עשינו כמה שיחות והוא טוען שהוא מרגיש שלא אוהבים אותו והוא חש צורך תמיד להביא דברים מגניבים וחדשים לכיתה כדי שחבריו יהיו סביבו וירגישו שהוא cool . וכשהוא לא מביא דברים אז מתעלמים ממנו ולא ניגשים אליו. ואז הוא מציק ומכה כדי להרשים את חבריו וכדי למשוך תשומת לב. מה גם שהוא כ"כ רגיש וכשמעליבים אותו הוא מיד חש צורך לבכות ופוחד שיכנו אותו תינוק בכיין ולכן הוא לרוב נשאר בהפסקות בכיתה כדי להימנע ממצבים כאלה. מה עושים על מנת שהוא ירגיש ירגיש יותר נאהב ושהוא שווה בזכות עצמו ולא בזכות הדברים שהוא מביא. ברצוני לציין שהוא ילד נאה מאוד נקי אסטטי ילד שאוהב לתת מעצמו ולעזור. אנו מחזקים את בטחונו העצמי כל הזמן ואין לו שום סיבה להרגיש כך, כמו כן באים אליו חברים הביתה אך רק כשהוא יוזם, אך לרוב לא מתקשרים ומזמינם אותו. מה עושים???... תודה

13/06/2010 | 22:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרי, ביטחון עצמי מתפתח, בין השאר, דרך חוויות חוזרות של הצלחה ויכולת. כרגע, הייתי מנסה לזמן - במכוון - חוויות מסוג זה, בדרך של תגבור פעילויות בהן יש סיכוי שיצליח, ינצח, ירגיש כשיר ובעל ערך. זה יכול להיות בעזרת חוגי ספורט, רכיבה, אמנות, מוזיקה, וכד'. אם את חושבת שמדובר בבעיה עמוקה וכרונית יותר, אפשר לשקול טיפול רגשי, אצל פסיכולוג קליני או מטפל בהבעה (אמנות, מוזיקה, דרמה, וכיוב'). בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים