כעס אצל תינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/06/2010 | 09:39 | מאת: דינה

התינוקת שלי היא בת 10 חודשים.בזמן האחרון אני שמה לב שהיא התחילה לכעוס על כל דבר שהולך לא כפי שהיא רוצה או כאשר לא מביאים מייד את משהיא מבקשת.היא מתחילה לבכות או לצעוק בכעס רב.אני לא יודעת איך עלי להתנהג:להרגיע או שלהראות שגם אני לא מרוצה מהתנהגותה?האם זה חלק מההתפתחות או האופי? בתודה

09/06/2010 | 17:23 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דינה, תינוקות בשנת חייהם הראשונה עדיין חסרים את היכולת להתמודדות טובה עם תסכולים ואכזבות, ויכולתם לווסת את הביטויים הרגשיים שלהם מוגבלת מאד. לצורך כך הם זקוקים לתיווכו של ההורה, שימתן את עוצמת התסכול ויספק את ההרגעה באופן מותאם ורגיש. אני מציעה לך לקרוא בספרות ההורות או באינטרנט על התפתחותם של תינוקות ופעוטות, ולהתאים את ציפיותייך ממנה בהתאם. לטעמי, במצבים של התפרצות, מוטב לנסות להרגיעה או להסיח את דעתה, מבלי להיענות לדרישות לא הגיוניות מצידה. בשל הקושי של תינוקות ופעוטות לאפק את תגובות התסכול והזעם, עדיף להיות גמישים, סלחניים, ולא להתעקש יתר על המידה על דברים לא עקרוניים. כמו תמיד, איזון...סבלנות...סלחנות...ושכל ישר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים