בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/06/2010 | 09:49 | מאת: מילי

שלום בני בן שנה וחצי ומאוד עקשן ומרדן על כל דבר אומר קודם כל לא אינו ממושמע כאשר מבקשים ממנו לעשות משהו ובנוסף גם מרביץ גם לנו ההורים וגם לילדים שפוגש בגן משחקים סתם בלי סיבה כיצד אפשר לעזור לו להתמודד עם העולם?

08/06/2010 | 17:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מילי, ילדים אינם נולדים כשהם ממושמעים וצייתנים, הגם שהם נולדים עם מזג בסיסי, שיכול לנבא במידה מסויימת את העוצמה הרגשית שלהם. מאחר והעולם לא יאפשר לבנך להתנהג באלימות, בחוסר התחשבות ובזלזול באחרים, עלייך ללמדו כבר מעכשיו שהתנהגויות כאלה הן לא אופציה. גם אם מכותיו של הפעוט לא ממש מכאיבות או מאיימות עליכם, אין להרשות לו להכות אתכם בשום אופן, וכמובן גם לא את האחרים. כאשר אתם מבקשים ממנו לעשות משהו (ואני מקווה שבקשה זו היא בגבולות ההיגיון) פעלו כדי שזה יקרה, מבלי לוותר. כך הוא ילמד שעפ"י חוקי העולם, על ילדים לציית לדמויות הסמכות, לנהוג בהם כבוד ולהישמע להנחיותיהם. ילד שיודע שיש מי שנמצא מעליו ושומר עליו - גדל לאדם רגוע, נינוח, ומסתגל. ילד שנוהג בעולם כאילו מגיע לו הכל, עלול לפתח חרדות, בעיות חברתיות חמורות וקשיי הסתגלות. אם זהו בנך הבכור, אני ממליצה על ספר הורות טוב, שיוכל להנחות אתכם לאורך שנות ההתפתחות, ולסייע לכם להתאים את דפוסי ההורות שלכם לצרכים המשתנים בכל גיל. בהצלחה ליאת

31/01/2011 | 19:28 | מאת: הדסה

על אילו ספרי הורות טובים הנך ממליצה? תודה

31/01/2011 | 19:28 | מאת: הדסה

על אילו ספרי הורות טובים הנך ממליצה? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים