מרבה לפספס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/06/2010 | 21:11 | מאת: נעמה

ישלי בן יחיד בן 3 ושמונה חודשים , שנמצא במסגרת גן , התחלתי איתו גמילה בגיל שנתיים וחצי בשיתוף פיעולה עם הגננת , התהליך לא היה קל ,למרות שבלילות לא היה לו שום פיספוס , עד שכל התחליך הסתדר לו , אני פתחתי גן ילדים מגיל ( 1.5-3 שנים ) בקומה ראשונה באותו בניין מגורים, ומכאן התחילו הבעיות הוא תמיד ראה אותי מטפלת בילדים אחרים , ובבקור רואה שנכנסים אלי לגן לא פחות מעשרים ילדים , והוא מתחיל לבכות ולהמציא אלף תירוצים כדי שישאר אצלי בגן תמיד הייתי מכניסה אותו לכמה דקות שישחק קצת ואז הייתי משכנעת אותו ללכת לגן שלו , ואיך שהוא היה נכנס לגן היה מספר לגננת סיפורים ( אני מכה את הילדים שנמצאים אצל אימא , אני שובר לה את כל הצעצועים שבגן , ישלה גן מכוער ) ואפילו היה אומר לה מראש אני אעשה קקי במכנסיים כדי שיחזור אליי לגן ( והוא היה מקיים ) רוב הפעמים הוא נכנס לשירותים לבד למרות שפעמים רבות במיוחד בזמן משחק הוא מפספס קצת במכנס לפי שהולך , ולפעמים רבות אני מנדנדת לו שילך לשירותים ולפעמים הוא מפספס הכל במכנסיים ( בעייה פיזית אין לו הוא עבר כבר בדיקה והכל תקין ) , מה עליי לעשות כדי שיהיה נקי נקי

08/06/2010 | 00:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום נעמה, במקרה שלכם, המוטיבציה של הילד נראית ברורה למדי - הוא עושה קקי במכנסיים כדי לזכות לטיפול שלך, השמור (לתפיסתו) לילדים האחרים שבגן שלך. כרגע, חשוב שלא לשפוט אותו על התנהגותו, ולנסות להיענות לצורך שלו בתשומת לב, אהבה וסבלנות שלא דרך הקקי. נסי להגיע להסכם עם הגננת שלו, שלא מביאים אותו אלייך בכל מקרה, גם אם ברח לו קקי. עם זאת, תוכלי להזמין אותו אליך (או לבוא לבקר אותו) דווקא בהקשרים אחרים, כשהוא נקי. מעבר לכך, בנך נמצא בגיל בו הוא יכול לקבל ולהבין הסברים, ועליך לעשות הכל כדי לשכנעו (גם במעשים, לא רק במילים!) שהוא הילד החשוב לך ביותר בעולם, ושכל הילדים האחרים זוכים ממך ליחס של גננת *ולא אמא*. הזכירי לו כמה הוא אהוב, כמה את מתגעגעת אליו במשך היום, וכמה את גאה בהישגיו. תוכלי להביע הבנה לקושי שלו ולקנאה הטבעית שלו, ואולי להשתדל שלא לחשוף אותו למצבים בהם את 'בתפקיד'. אם את מרגישה שהמצב מחריף, פני להתייעצות עם פסיכולוג ילדים קליני, כדי לא לפתח בעיית אנקופרזיס עקשנית יותר. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים