בן 3.8 שמתאפק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/06/2010 | 18:10 | מאת: מירי

שלום, בני בן ה-3.8 גמול כבר שנה התחיל פתאום להתאפק לפיפי ובעיקר לקקי. פיפי הרבה יותר קל לשכנע אותו לעשות אבל קקי נהיה סיוט, הוא מסתובב שעות בחוסר נוחות, אומר שיש לו קקי ולא מוכן לשבת לעשות. אם יושב קם מהר ואומר שאין. לפני כמה ימים אפילו ברח לו בתחתונים בגן... בסוף בלית ברירה הוא עושה (כח הטבע...). חשוב לציין שהקקי לא קשה,ז"א אין עצירות הוא פשוט עוצר אותו. יש לו אחות בת שנה שהיחסים בינהם נהדרים,הוא מקבל את מלוא התשומת לב של המשפחה ולא ניראת בעיה שהוא יכול להגיב לה בצורה כזאת. מה לעשות? לכעוס? לתת תשומת לב לעניין או להתעלם? אודה לעזרתכם.

08/06/2010 | 00:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מירי, לפעמים, הניסיונות להתאפק מגיעים זמן מה אחרי אירוע עצירות מכאיב, מה שיוצר באופן מעגלי לחץ, 'צירי כאב' ועצירות. הלחץ מצד ההורים, כמו גם תשומת הלב, ניסיונות שידול או כעס מצידם, רק מחריפים את המצב. לכן, לפחות בעיני, התגובה ההולמת במקרה כזה היא להניח לילד להתפנות בזמנו, ולהניח לטבע לעשות את שלו. אם 'בורח' לו, אפשר להגיש עזרה טכנית בניקוי והחלפת הבגד, ככל האפשר ללא תגובה רגשית, ובוודאי ללא כעס. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים