התפתחות מוקדמת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/06/2010 | 06:34 | מאת: דורית

שלום רב. לבתי, בת כמעט 8, החלו לצאת לאחרונה "ניצני ציצים". היא ילדה בריאה,רזה, יפיפיה והתזונה שלה מאוזנת ביותר. אני מוטרדת בשני מישורים: תקינות התפתחותית והתחושות הקשות שלה. היא מוטרדת שיראו, למרות, שעדין, מבעד לחולצה לא מבחינים, היא חוששת שידברו עליה ויצחקו עליה. היא בסה"כ בכיתה ב' ומלבד ילדה אחת, שהיא גדולה פיסית, היא היחידה. אני חשה שזה מעסיק אותה לא מעט, וכבר ניתקלתי במקרי תוקפנות לא ברורים שהתפתחו לבכי כאוב שהסתבר שזה מקורו. אני לא יודעת כ"כ איך לעזור וגם מה להגיד. מה את מציעה לי? תודה.

04/06/2010 | 01:29 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דורית, זוהי אכן התפתחות מוקדמת, ולדעתי שווה להתייעץ עם הרופא שלכם כדי לוודא שהכל תקין. לאחר הבירור, יהיה עליך להתאים את ההסבר לממצאים, ובמידה והכל תקין, לפעול להרחבת הידע שלה על ההתפתחות המינית ועל השינויים הגופניים הנגזרים ממנה. אפשר לעשות זאת בעזרת ספרים הקיימים בשפע, או בדרך של שיחות פתוחות ביניכן. כרגע - לכו להיבדק. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים