מושגים בתהליך חינוך הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/06/2010 | 15:09 | מאת: טלי

שלום ליאת לבן שלי מלאו לו 3 שנים הוא נמצא במסגרת גן הוא ילד מיוחד באופיו מצוין בהתפתחות אם זה חברתית , שכלית מוטורית ומה לא, הבעיה שלי היא שהוא מאוד מאוד רגיש ( בכיין ) כל דבר גורם לו לבכי , אם בגן מישהו לוקח לו צעצוע הוא בוכה אם אומרים לו "לא" הוא בוכה במיוחד כשאני נמצאת איתו כל נגיעה מילה סתם משהו שאומרים מתחיל לבכות למרות שאנחנו לא מסרבים לו לשום דבר , לא חסר לא כלום ומה שמבקש נותנים לו ומה שמיוחד בו זה שכל הזמן שואל אותי את מרוצה ממני את אוהבת אותי ולא מספיק מחבק אותי את אבא הגננת כמעט את כולם מה הפטרון שיעזור לו להיות בלי כל הרגישות יתר שיש לו

04/06/2010 | 00:39 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טלי, הבן שלך בוכה בכל פעם שאומרים לו "לא" (או מכל תסכול קטן), אולי בגלל שבבית כמעט תמיד אומרים לו "כן", ולא נותנים לו הזדמנות ללמוד להתמודד עם האכזבה. כשאת נותנת לו כל מה שהוא מבקש מבלי לסרב לו אף פעם, את יוצרת אצלו אשלייה שכך העולם ינהג כלפיו תמיד. המציאות, כך מסתבר, לא תמיד תאפשר לו לקבל מה שהוא רוצה, והוא מגיב בדרך היעילה ביותר מבחינתו - הבכי - שגורם לכם לוותר לו תמיד. אני חושבת שהדרך הטובה ביותר לעזור לו, זה להתחיל להציב לו גבול, ולא להיבהל מהבכי. להיענות כשאפשר ונכון, ולסרב לו כאשר בקשותיו אינן הגיוניות ואינן נוחות לכם. תוכלי להיעזר גם בהדרכת הורים, שתקצר עבורך את התהליך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים