התעסקות סביב הילד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/05/2010 | 20:58 | מאת: שירה

שלום בני בן שמונה וחצי עבר שנה לא פשוטה כאשר חברו הטוב נפטר ממחלה ,במשך כארבעה חודשים היו ראקציות בעיקר בבית ספר ,כאשר היה מחסור גדול בלימודים שכיום בני צימצם את הפער. בני טופל אצל פסיכולוג וכיום הוא בסדר גמור. העניין הוא שכל יום אני חוזרת מעבודתי ואני צריכה ל"התעסק" איתו עד שלי לא נשאר זמן לכלום, אם זה בנושא השיעורים שאינו מספיק לרשום ביומן או שאינו מדווח על כל המקצועות שיש, או שאינו מסיים שיעורים במקצוע , ואם זה ללמוד למבחן אז אני צריכה מספר ימים לשבת וללמד אותו. אני ממש לא יודעת מה לעשות אין לי כבר כח, בזמן הערב אני צריכה לבקש ממנו מס' פעמים שיתקלח ויכין מערכת וכך חוזר על עצמו כל יום, אני יודעת שבכיתה לו קל לא בעיקר עם חברים-הוא רוצה להראות שהוא מחליט וכו', בבקשה אשמח לקבל עצה כיצד עליי לנהוג עם בני.וללמד אותו אחראיות מהי ולדאוג לכוחות שלי....

02/06/2010 | 01:35 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שירה, לא הבנתי האם הקשיים האקדמיים שלו קשורים למצבו הרגשי או שמא הוא סובל, במקביל, גם מקשיי ארגון או לקות למידה. את צודקת כשאת מבקשת לשמור על כוחותייך, ולכן, יש טעם רב לבחון מחדש את נחיצות ההתערבות שלך. האם הנוכחות המתמדת שלך לצידו אכן מקדמת את ה"לומד העצמאי" שבו? האם באמת אינו יכול בעצמו? האם תוכלי לצמצם את העזרה שלך רק לבדיקת השיעורים, תוך שאת עוברת לתפקיד ה'מעודדת' ולא נשארת המורה הפרטית. אם את חושבת שהליווי והתיווך הכרחיים, אני מציעה לך להיעזר בילדה גדולה יותר, שתוכל לבוא מדי יום לשעה של הכנת שיעורים משותפת במקומך, וכך תשמחי ילדה שתרצה להרוויח מעט דמי כיס ותרוויחי מס' שעות מנוחה במחיר סמלי. אם את חושבת שמדובר בקושי שלך להציב גבולות ביעילות, פני להדרכת הורים קצרה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים