נהנה רק משני דברים בחיים...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/05/2010 | 15:18 | מאת: דיכאוני

האם חוסר הנאה מפעילויות בחיים מעיד על דיכאון בינוני-קשה? אני נהנה בעיקר משני פעילויות שלי בחיים וזה אוננות ושתיית אלכוהול במסיבות ,כאשר אף פעילות אחרת בחיי אינה גורמת לי סיפוק או הנאה,רוב היום אני מרגיש בדאון וחסר כל הנאה וכל הזמן אני רק מחפש לברוח לפעילויות האלה המסבות לי הנאה... האם זה מצב סביר או שאכן אני לוקה בדיכאון קשה? המצבי רוח שלי גם מאוד משתנים מכל אירוע קטן שקורה,ואני יכול להרגיש פתאום על גג העולם ולאחר כמה דקות בדאון כבד ,כאשר רוב הזמן אני במצב של דאון וחוסר רצון או כוח לעשות משהו... האם עליי לטפל בתרופות במצב כזה?

25/05/2010 | 01:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כדי לקבוע האם אתה לוקה בדיכאון, יש צורך בבירור מקיף, פנים אל פנים. אוכל לומר מכאן, שפעמים רבות אנשים המתקשים לווסת את רגשותיהם נוטים לאמץ לעצמם בשעת מצוקה התנהגויות בעייתיות ולא מסתגלות, המביאות עמן הקלת-מה לטווח הקצר (אלכוהול, סמים, סקס לא מובחן או התנהגויות כפייתיות אחרות), אך לא יעילות ומזיקות לטווח הארוך. התנהגויות אלה אינן פותרות את הבעיות שעוררו את המצוקה הראשונית, ואף מעמיסות בעיות חדשות (התמכרות, הסתבכות עם החוק, נזקים בריאותיים, וכד'). לכן, אני ממליצה מאד לפנות ולקבל עזרה אצל פסיכולוג קליני או פסיכיאטר, שיוכלו לאבחן את הקשיים, ולהמליץ על דרכי טיפול אפשריות. לפעמים, כחלק מהטיפול הפסיכולוגי, מתרגלים אסטרטגיות יעילות יותר להתמודדות עם מצוקה ולוויסות רגשי. במקרים מסוימים ניתן להיעזר גם בטיפול תרופתי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים